Край на надеждата - Кубрат Пулев е аут, а IBF вече назначи нов съперник за Джошуа


Край на надеждата - Кубрат Пулев е аут, а IBF вече назначи нов съперник за Джошуа
Снимка: БГНЕС

4709 0

Мечтата за световна титла на Кубрат Пулев през 2017 година угасна, а много вероятно той няма да се бие за нея и през 2018 година. Еди Хърн - промоутърът на Антъни Джошуа, обяви, че заради контузия в рамото Кобрата няма да се изправи срещу британеца, а освен това назова следващия съперник на шампиона.

Това е Карлос Такам, който заема мястото на Пулев като задължителен претендент на IBF за пояса на федерацията. По принцип, Кубрат трябва да запази статута си на претендент, но в същото време мачът на "Принсипалити" ще бъде отредена за "задължителния претендент" на федерацията. Това може да означава, че следващият подобен мач може да се проведе и чак през 2019 година, тъй като за 2018 година вече има планове за другите шампионски пояси в тежка категория.

"Вчера следобед получих обаждане от промоутъра на Пулев - Кале Зауерланд. Той ме информира за травмата на своя боксьор и вероятността мача да не се състои. По-късно докторът е потвърдил, че българинът няма да може да излезе срещу Джошуа. По правилата на IBF, в такива случаи мястото на контузения боксьор се заема от следващия в ранглистата, а това е Такам. Още когато обявихме договорката за мач с Пулев, се разбрах с представителите на Такам да започне да тренира и да е готов, ако се наложи. Преди малко се чух с хората от неговия щаб и всички много се зарадваха", коментира Еди Хърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички