Кубрат Пулев за критиките: Интелигентен съм, няма как да се засегна


Кубрат Пулев за критиките: Интелигентен съм, няма как да се засегна
Снимка: Gulliver/Getty Images

3618 0

Кубрат Пулев коментира критиките, които се изливат по негов адрес след поражението от Антъни Джошуа в сблъсъка им за световната титла по-рано през този месец. Кобрата споделя, че няма как да се обиди от хора, които нямат никакви познания в бокса, както и че се е изумил от човешката злоба, завист и глупост.

"Отново и отново се изумих колко безгранична е човешката злоба, завист и глупост. Считам себе си за много интелигентен човек и приемам злостните коментари съвсем в реда на нещата. Осъзнавам, че всичките тези низши страсти и всичката тази ярост и агресия, бушуващи в хората, са заложени дълбоко в човешката природа. Самият аз преди години бях един от тези хора! Не бих могъл да се засегна от коментари на тотално незапознати с бокса като спорт.

За мое огромно съжаление в България 98% от тези, които си позволяват смело да критикуват боксовите мачове, нямат понятие, те дори нямат ни най-малка представа как функционират нещата в професионалния бокс. Аз съм се устроил така, че онова, което ме докосва, онова, което забелязвам, не е негативното, а напротив. Винаги търся и винаги откривам положителното, дори когато положението е изключително тежко и изглежда безнадеждно. Оставам позитивен и се радвам на хората, които не спират да ме подкрепят, да ми изпращат силна енергия и да се гордеят, че един българин се качи на ринга в мач за световната титла по бокс в тежка категория. Тези хора преживяваха и преживяват с мен всеки миг преди, по време и след двубоя. Заради всички тях продължава да ме е яд, че не победих, за да им се отблагодаря истински за любовта.

Признателен съм на всеки човек, който цени труда и усилията ми и който осъзнава какво ми коства и какво значи да стигна до такъв мач. А хората, които злобно ме обвиняват в нещо..., просто ги разбирам дори по-добре от тях самите" - споделя Пулев в интервю за "Монитор".

А междувременно Кубрат Пулев коментира и дали ще дари част от хонорара си за борбата с коронавируса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички