Кубрат Пулев с признание: Бях готов на 50% преди мача с Джошуа


Кубрат Пулев с признание: Бях готов на 50% преди мача с Джошуа
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2669 0

Кубрат Пулев отново говори след двубоя с Антъни Джошуа, като направи кратка равносметка. Той е категоричен, че е направил всичко, което е било възможно в дадения момент и не съжалява за нищо.

"Емоции..., в мен, ха-ха, не, няма. Спокоен съм, стабилен, мощен и усмихнат. Приемам мача за нещо напълно нормално. Аз не съм от вчера професионален спортист. Да, наистина, голям мач беше, голямо спортно събитие. Яд ме е, разбира се, но в крайна сметка така е в големия спорт: един побеждава, друг губи. Както загубих, така можех и да съм победител. Можеше аз да съм този, който да спечели с нокаут. И само да ви кажа, че този вариант не беше никак далече. Като се обърне каруцата обаче, пътища много.

Няма никакъв смисъл от разбори сега, след като всичко е свършило. Щеше да има смисъл, ако можеше да се предвидят някои неща предварително, но това е невъзможно. И понеже е невъзможно, ще кажа само това: каквото можах в този момент спрямо всички обстоятелства, през които се наложи да преминем заедно като екип по пътя към този мач, аз го направих. Така съм го видял, така съм го усетил, така съм постъпил. Това са мои решения, за които аз отговарям смело и не се срамувам от нито една моя постъпка, даже напротив", заяви Кобрата пред "Монитор".

Той сподели и как е прекарал коронавируса дни преди големия двубой. "Бяха тежки моменти, по-скоро като решения и отговорност! Но няма да коментирам състоянието си преди мача. Отказвам да го направя, защото не желая да изглеждам като човек, който се оправдава за загубата. Само ще кажа, че по независещи от мен причини подготовката за най-важната битка в кариерата ми не бе на ниво.

Бях подготвен на 50% от възможностите си. Това е положението! Но аз излязох и се бих колкото можах. Знаете моята вяра. Аз съм воин. Духът ми е несломим. Просто нямаше как да откажа за втори път мач за световната титла срещу Антъни Джошуа. Всякакви мисли са ми минавали и ми минават през главата тогава и сега, но устоявам. Продължавам. Няма абсолютно никакъв проблем, аз съм невероятно силен!".

Антъни Джошуа победи Кубрат след нокаут в деветия рунд, а нокаутът бе поставен в топ 5 на 2020 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички