Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа или пътят към една мечта


Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа или пътят към една мечта
Снимка: колаж

6569 0

Дуелът на годината е на часове разстояние - Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа е зрелището, което ще сложи край на големите дуели в тежка категория за 2020 година, а битката в Лондон ще сложи край на мечтата на един от двамата атлети. Шампионът преследва от години наред двубой, с който да обедини всички важни титли в дивизията, и в момента е на една победа разстояние от мач срещу Тайсън Фюри в двубой, за който бленува цяла Великобритания. Кобрата, 6 години след загубата от Владимир Кличко, ще направи може би последна атака към заветната си цел - световната титла.

За който и да е боксьор загубата означава сериозна стъпка назад. За Антъни Джошуа поражение означава, че ще трябва да мине през задължителен реванш, а битката с Тайсън Фюри се отлага за непредвидимото бъдеще. Загубата за Кубрат Пулев пък ще направи пътя му към 3-и претендентски дуел много труден и, предвид наближаващия 40-и юбилей на големия ни атлет в елитната дивизия на бокса. Мачът, в който нечия мечта ще угасне, е в събота вечер и един боксьор ще вдигне победоносно ръце, а другият тихомълком ще се прибере в съблекалнята си с един неосъществен блян...

РЕГИСТРИРАЙ СЕ, ЗА ДА ГЛЕДАШ ПУЛЕВ - ДЖОШУА В DAZN

Как се стигна до двубоя Кубрат Пулев - Антъни Джошуа?

Още през 2016 година Кобрата за втори път спечели званието "претендент за титлата на IBF", след като няколко месеца по-рано бе отказал двубой (доброволен) срещу Ей Джей. По този начин той получи задължителен статут, повече гарантирана сума и правото да поиска официален сблъсък с британеца. Той получи такъв и той трябваше да се проведе в края на 2017 година, но тогава нещастие сполетя Кобрата и той получи тежка контузия (разкъсване на гръден мускул), която го извади от строя броени дни преди сблъсъка.

След като възвърна статута си на претендент Пулев и неговите мениджъри (Боб Аръм и Ивайло Гоцев) се впуснаха в яростно преследване на нов двубой с Ей Джей. До него можеше да се стигне и много по-рано, ако не беше последвала много изненадващото поражение на шампиона от Анди Руис. Това наложи на Джошуа да търси реванш и поредното отлагане на двубоя му с Пулев за неизвестен период от време.

Най-накрая двамата трябваше да се изправят през лятото на 2020 година в мегасблъсък на стадион "Уембли", но съдбата "осигури" пореден обрат - пандемията Covid-19, която парализира света, а дуелът беше отложен отново за неопределено време. След дълги преговори, много приказки в медиите и напрегнати моменти, двата лагера най-накрая се разбраха - 12-и декември 2020 година с 1000 фена в залата. И шанс да видим двубой, отлаган близо 4 години, най-накрая да бъде реализиран (гледайте мача тук)

Специален режим на провеждане на срещата

Заради ситуацията с Covid-19, Кобрата беше принуден да отлети за Лондон по-рано от предвиденото и да влезе в своеобразен "балон" - хотел, отделен за най-близките до него, в продължение на няколко дни. Той даде негативен тест за вируса, влезе в балона и продължи подготовката си от хотела под зоркото око на щаба му. "Чувствах се като в Биг Брадър", пошегува се Кобрата относно престоя си там.

За Джошуа и Пулев най-странното преживяване обаче вероятно ще е частта с феновете - едва 1000 ще бъдат допуснати заради вируса. Ей Джей за последно се е бил пред толкова малко фенове в аматьорските си години, така че определено ще му е тежко да се нагоди. Иначе и двамата изкараха спокойно дните преди събитията покрай двубоя и дори се засякоха в хотела, в който е "балонът", но не размениха и дума.

Пресконференцията преди Пулев - Джошуа

"Знам, че той е много добър съперник. Бях част от тренировъчния лагер на Владимир Кличко за дуела с Пулев. Знам част от тактиката, която ще ми е необходима за победа. Да, казах, че ще прогнозирам нокаут в мача, но аз съм боксьор за 15 рунда, така че дори да се стигне до изиграването на пълните 12 рунда, готов съм - ще бъда свеж и ще запазя самообладание", бяха част от думите на Джошуа, който беше категоричен, че е готов и за най-неочаквания развой срещу Пулев.

От своя страна Пулев беше категоричен, че има само една цел - да стане световен шампион. Кобрата разкри, че е проучил внимателно своя съперник и знае как да спечели. "Имам всичко, за да стана шампион. Уважение за Антъни, олимпийски и световен шампион, уважение, добър боец, но аз съм готов да бъда шампион".

Двамата завършиха пресконференцията с традиционния "Face off" (заставане лице в лице), като Пулев каза "нов световен шампион" и размаха юмруци, изненадвайки едновременно и Джошуа, и Хърн. А това беше само прелюдия към това, което стана ден по-късно по време на кантара.

Кантарът преди Пулев - Джошуа

Ако страстите по време на двубоя са на нивото, което видяхме по време на кантара, определено всички, които ще гледат Пулев - Джошуа на живо в DAZN от България, ще останат повече от доволни. Самото претегляне показа интересно развитие от страна и на двамата боксьори, като Кобрата е във върхова форма и тежи 108.7 килограма - надолу в килограмите спрямо последните двубои, залагайки на повече подвижност в мача. Джошуа от своя страна е малко над 109 килограма, като е качил килограм мускулна маса, след като преднамерено отслабна за реванша с Руис.

Това обаче беше далеч по-незначителната част от събитието, по време на което двамата едва не се хванаха за гушите. Те размениха по няколко "тежки" удара юмрук в юмрук, а заканите заваляха и от двете страни. Лагерите на двамата също се включиха, като отчетливо се чуваха подвикванията и подмятания срещу Джошуа от антуража на Пулев. "Съперниците" обаче не останаха длъжни. Ето и какво стана всъщност:

 

Заканите между Кобрата и Ей Джей 

"Говориш твърде много, братле. С когото и да си се бил досега, не си се изправял срещу мен. Трябва да го проумееш, че трябва да минеш през мен. Не прекалявай с приказките", каза Джошуа на Кобрата, докато Пулев не спря да повтаря: "Аз съм по-добър. Утре ще ти го покажа".

След като привидно ситуацията се успокои, двамата продължиха да разменят думи и ситуацията отново ескалира. Докато Джошуа продължи да обяснява на Кубрат, че говори прекалено много, Пулев го заглуши със звучното: "Знаеш, че съм по-добър от теб". На което Ей Джей реагира с подигравателното "ти ли", и изимитира сериите, които Пулев показа по време на пресконференцията.

В крайна сметка, събитието приключи, двамата дадоха допълнителни интервюта, в които продължиха със заканите, а Еди Хърн каза лаконично: "Ако си мислите, че това беше предварително подготвено, се лъжете жестоко". И показа драскотините, които е отнесъл, докато разтървава двамата заедно с охраната.

Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа на живо в DAZN и Sportlive.bg

След всички перипетии през последните години и напрежението между двамата в последния ден преди събитието, Кубрат Пулев най-накрая ще се качи на ринга, за да покаже може ли да победи шампиона в ролята на абсолютен аутсайдер.

Двубоят между двамата е част от гала вечер, която стартира в 20:00 часа българско време и ще бъде излъчена в приложението DAZN (регистрирай се за да гледаш Кубрат Пулев - Антъни Джошуа). Българска телевизия няма да излъчва събитието, но стрийминг услугата, която държи правата за излъчване, вече оперира на територията на България. Може да се запознаете подробно стъпка по стъпка как да гледаме Кубрат Пулев - Антъни Джошуа, като последвате линка.

Срещата ще бъде излъчена с български коментар, за който ще се погрижат Огнян Георгиев и Камен Петров. Срещата е тази вечер и ще започне след 23:30 (вероятно около полунощ българско време). Ако нямате възможност да гледате, може да следите Кубрат Пулев - Антъни Джошуа НА ЖИВО в Sportlive.bg

РЕГИСТРИРАЙ СЕ В DAZN, ЗА ДА ГЛЕДАШ ПУЛЕВ - ДЖОШУА ТУК

ВАЖНО: DAZN предлага срещата Антъни Джошуа - Кубрат Пулев на територията на България. Компанията има правата на двубоя за излъчване в по-голяма част от Европа, но няма да предава сблъсъка в определени страни като Великобритания и Ирландия. Имайте това предвид преди да се регистрирате

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички