Антъни Джошуа готов и за изненадващ развой на боя срещу Кубрат Пулев


Антъни Джошуа готов и за изненадващ развой на боя срещу Кубрат Пулев
Снимка: Getty Images/Gulliver

4382 0

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа не си позволи да пренебрегне Кубрат Пулев в нито един момент и вярва, че ще се получи много здрава битка между двамата, която дори може да достигне до изиграването на пълните 12 рунда. 

Както е известно, Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа е на 12-и декември, като са заложени 4-те титли на британеца - IBF, IBO, WBA, WBO. Сблъсъкът може да гледате в DAZN, а Джошуа беше категоричен, че познава тактиката на Пулев и вярва, че ще спечели. Той обаче не си позволи да използва крайности в думите си и показа сериозно уважение към уменията на българския боксьор. 

"През миналата година имаше много напрежение, но това ме направи по-силен психически, както и по-дебелокож. Независимо какво се говори, аз винаги съм искал да се бия с най-добрите. Не мисля, че има какво да губя - има само какво да спечеля от тези мачове. Искам да имам всичко в бокса и затова трябва да се бия с най-силните. Готов съм за всяко предизвикателството и следващото такова е Кубрат Пулев", каза Джошуа на пресконференцията. 

"Знам, че той е много добър съперник. Бях част от тренировъчния лагер на Владимир Кличко за дуела с Пулев. Знам част от такитката, която ще ми е необходима за победа. Да, казах, че ще прогнозирам нокаут в мача, но аз съм боксьор за 15 рунда, така че дори да се стигне до изиграването на пълните 12 рунда, готов съм - ще бъда свеж и ще запазя самообладание", допълни той. 

Както е известно, в залата ще има фенове за пръв път през тази година на боксов двубой, но Джошуа демонстрира сериозен респект към Кобрата и обяви, че единственият му фокус е мачът, а не толкова феновете. 

"Ще е страхотно феновете да са в залата, но фокусът ми е изцяло върху Пулев. Не искам да ми се сърдят, но искам да спечеля и цялото ми внимание е върху него. Развълнуван съм за този двубой". 

Що се отнася до двубоя, Джошуа за пореден път демонстрира, че няма да подцени своя опонент. Той каза, че винаги се е стараел да печели категорично, но е убеден, че и Кобрата има какво да го покаже и ще понесе не един и два удара от правите на Пулев.

"Дали съм израснал? Бия се на топ ниво от първия си ден, в който съм на ринга. Винаги излизам за категорична победа. Печелил съм всичко, въпреки че съм бил удрян от най-здравите хора на планетата. Не мисля, че загубата от Руис ми повлия – имам много здрава психика. Вярвам, че Пулев ще ме удари, но и аз ще го удара. В крайна сметка, последният оцелял ще спечели", каза още Джошуа на пресконференцията. 

Ако искате да гледате мача на българина за титлата, може да си направите регистрация и абонамент в DAZN, като стрийминг платформата ще излъчи срещата в събота вечерта! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички