Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа е почти гарантиран, ето какво каза Ей Джей


Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа е почти гарантиран, ето какво каза Ей Джей
Снимка: Gulliver/GettyImages

6703 0

След дълги преговори, много обрати и спекулативни информации, изглежда, че двубой Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа ще има. В последните дни има раздвижване около преговорите за следващите двубои на британеца, а проблемите, създадени от задължителните защити на коланите на IBF и WBO, също изглеждат разрешение. Еди Хърн потвърди пред IFL TV, че на 90% Олександър Усик ще се бие срещу Дерек Чисора в следващия си двубой в тежка категория на професионалния бокс. Той ще е насрочен за 28-и март, което автоматично изважда украинеца от сметките за мач срещу Джошуа през май. 

Така на дневен ред са защитата на IBF и двубой срещу Кубрат Пулев, който е задължителен претендент за пояса на федерацията. Преговорите трябва да приключат до края на януари, но, ако сделката между Усик и Чисора не се провали в последния момент, Кобрата ще се изправи в края на пролетта срещу шампиона. 

Антъни Джошуа беше потърсен за коментар след последните събития и, въпреки че не потвърди двубой с българина, той също вече очаква да се изправи срещу Пулев. 

"Все още не ми е потвърдено от мениджърския екип - съперник, дата, място, така че не мога да кажа нищо официално. Помните, че трябваше да се бия с Джарел Милър, но двубоят пропадна заради допинг пробата му. Затова нека изчакаме, за да видим какво ще стане, защото няма нищо официално", каза Джошуа и коментира ситуацията около следващия му двубой. 

"Ако действително Усик се бие срещу Чисора на 28-и март, то това значи, че ще се бия с Кубрат Пулев. Той е задължителен претендент и, ако не се бия с него, ще трябва да овакантя титлата. Така че ще се изправя срещи него и ще се получи добра битка", сподели шампионът. 

Все пак той изрази леко съжаление, че няма да се изправи срещу украинеца, след като невведнъж заяви, че предпочита Усик пред Пулев, защото е по-тежът опонент

"Да, исках да се бия с него. Мисля, че е по-тежкият съперник, все пак беше абсолютен шампион в полутежка категория, няма поражение, има златен медал от Олимпийски игри. Това щеше да е един отличен двубой за моята визитка. Но в крайна сметка, ако Пулев е първи, след това ще се бия и с Усик, рано или късно", допълни Антъни Джошуа. 

За сблъсъка между Кубрат Пулев и британеца вече има няколко дестинации, за които се спекулира, но по всяка вероятност битката ще е през май във Великобритания. Също така изглежда разрешен и проблемът кой колко пари ще получи, така че остава около седмица, в която двете страни да изчистят всички подробности и да обявят официално двубой между двамата. Както е известно, цяла България тръпне в очакване да види Кобрата в мач за световната титла, а кои са останалите боксови зрелища, които чакаме през 2020 година вижте в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички