Антъни Джошуа призна: Имам предпочитан опонент между Кубрат Пулев и Усик


Антъни Джошуа призна: Имам предпочитан опонент между Кубрат Пулев и Усик
Снимка: Gulliver/GettyImages

7929 0

Шампионът на IBF, WBA и WBO в тежка категория Антъни Джошуа проговори подробно за предстоящите защити на два от притежаваните от него колони. Както е известно, и IBF, и WBO поискаха да проведат задължителните си защити, а съответно Кубрат Пулев и Олександър Усик са претендентите на двете организиации. 

Британецът възстанови позицията си на един от най-добрите боксьори, след като успя да спечели реванша срещу Анди Руис. Той беше помолен да отговори на това кой измежду българина и украинеца предпочита за следващ съперник, но първоначално Джошуа отказа, за да не се окаже, че подценява един от двамата боксьори. 

"Всъщност имам препочитан съперник между двамата, но не искам да показвам неуважение към другия, така че не искам да разкривам. Този, който предпочитам, е по-добрият боец на хартия. И двамата са изключително солидни боксьори, но единият го предпочитам, защото е по-добрият опонент в професионалния бокс. Не искам да назовавам имена, защото през миналата година се опарих", коментира Ей Джей пред "IFL TV". 

Допуснах грешка и мисля, че е лесно да подцениш някого, затова в ума ми и Пулев, и Усик са убийци в професионалния бокс. Хората могат да мислят, каквото искат, а същото се отнася и за мен. В ума ми единият е по-добър и искам да се изправя срещу него", допълни британецът, но това не беше краят на отговора му. 

В този момент журналистът го прекъсна и предположи, че Джошуа не иска да показва липсва на респект към Кубрат Пулев и в крайна сметка накара шампиона да признае какво точно мисли. 

"И двамата са много солидни. Но, всъщност, Олександър Усик е постигнал повече - златен медалист от Олимпийските игри, абсолютен шампион в полутежка категория (бел.ред. - притежател на всички значими пояси), идва в тежка категория. Той има много солидна визитка и бих се изправил първо срещу него, защото е толкова добър", разкри Антъни Джошуа за това кой според него е по-тежкият опонент. 

Що се отнася до това кой в действителност ще бъде следващият съперник на Джошуа, шампионът сподели, че все още се водят преговори между двете федерации, които помежду си трябва да определят коя защита ще се проведе първо. 

"Всяка федерация си има собствено разбиране за това коя федерация е по-могъща и по-важна. Сега IBF и WBO трябва да се разберат кой колан е по-важен и кой колан трябва да бъде защитен първо", каза Джошуа по повод следващия си двубой на професионалния ринг. 

Въпреки че Ей Джей предпочита да се озове на ринга първо срещу Усик, това е по-малко вероятният вариант. Запознайте се с причините да видим първо Джошуа срещу Пулев през 2020 година в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички