Кубрат Пулев посочи кой фактор ще реши мача с Джошуа и от коя негова слабост ще се възползва


Кубрат Пулев посочи кой фактор ще реши мача с Джошуа и от коя негова слабост ще се възползва
Снимка: Guliver/GettyImages

1797 0

Кубрат Пулев даде интервю по-малко от месец преди дългоочакваната битка срещу световния шампион в тежката категория на бокса Антъни Джошуа. Двамата трябва да излязат един срещу друг на ринга на 12 декември в спор за титлата на IBF.

Кобрата разкри къде ще се реши сблъсъкът срещу британеца и сподели каква е най-голямата му слабост, от която може да се възползва. Освен това, посочи и някои от начините си за физическа подготовка в България сред природата.

"Наблюдавах неговите битки внимателно. Той има добър стил и е добър образец, но не е показал никаква психическа сила. Да, той има умения, но не е показал сила на духа. Това е нещо, което е вътре в човека, в неговата кръв, а той го няма. Каквато и психическа сила да има, аз знам, че съм по-силен човек. Това е разликата - моята коравост ще надделее. Това ще бъде тактически мач, игра на шах, колкото и дълго да продължи.

Единствената разлика от шаха е, че краят ще дойде като светкавица.Мога да кажа на феновете, че ще разкрия, изложа AJ отново и ще докажа, че те са идолизирали грешния човек. Ще го разкрия и изложа пред целия свят за секунда. Джошуа трябва да се е научил от случилото се с Анди Руис заради това, което му се случи. Нека видим този път какво ще стане" - започна той пред Betway Insider, след което разкри част от тренировките си:

"Тичах 10 километра за 50 минути в планината Пирин в югозападна България, за да подготвя издръжливостта си. Също се катерих по известния връх "Злия зъб", който има много труден терен и стига до 2600-2700 метра височина, където въздухът е разреден. Тренирах и на известния Олимпийски спортен комплекс в Белмекен в планините. Той е построен още отпреди за Източна Германия и спортистите, които търсеха най-добрите условия навсякъде в Европа. Това е база нависоко в планината. Място, където да наредиш мислите си и тялото си, докато си изолиран в планината. AJ каза, че ще ме смаже, е, ние ще сринем предизвикаме лавина от планината".

"Физически и психически се чувствам най-добре от всякога. Чувствам се невеорятно и готов. Той може да даде най-доброто от себе си, но аз мога да го уверя едно нещо - той може да е срещал някои добри опоненти, но не е виждал нещо като мен някога на ринга.

Научих много, много уроци срещу Кличко. Имах грешна стратегия, не спазвах дистанция и направих толкова много грешки. Беше почти като комедия, защото не бях способен да покажа на какво бях способен срещу Кличко. Нека кажа, че това няма да се случи отново. Бях твърде зелен, за да бъда на нивото на световен шампион. Не бях готов, точка. Можех да мина 25 рунда физически, но бях твърде зелен за голямата сцена. Но това беше урок, от който се научих, сега съм готов. Опитът, който добих от годините, ще е безценен" - продължи още Кубрат.

"Със сигурност ще е в моя полза, ако няма фенове, защото знаем колко шумни са те, 85% щяха да за гританци. Но фокусът и знанията ми и случващото се наринга нямаше да бъде толкова повлияно от това, защото съм фокусиран към това, което трябва да свърша на ринга" - завърши българинът с темата за феновете.

А какъв любопитен сценарий се появи в случай, че Джошуа се откаже от мача с Пулев?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички