Появи се любопитен сценарий в случай, че Джошуа се откаже от мача с Пулев


Появи се любопитен сценарий в случай, че Джошуа се откаже от мача с Пулев
Снимка: Gulliver/GettyImages

1272 0

Какво би се случило, ако световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа по някаква причина се откаже от мача с Кубрат Пулев? Дали Кобрата ще получи служебно пояса на IBF, или пък не? Според друг сценарий Пулев ще трябва да проведе битка с друг боксьор, за да си заслужи пояса, и това е боксьорът, който се нарежда втори в класацията на IBF.

Става въпрос за американския боксьор Чарлс Мартин, чийто мениджър е категоричен, че той е следващият в претендентския списък за титлата на IBF. И ако Джошуа получи контузия, или поради някаква друга причина се оттегли от мача с Пулев на 12 декември, то именно Чарлс Мартин трябва да получи мач срещу Кобрата, твърди неговият мениджър Майк Борао.

"Ако битката да бъде отменена, могат да се появят много сценарии. Ако Джошуа се контузи, мисля, че е много възможно Мартин и Пулев да се бият за овакантената титла", заяви Борао, който е категоричен, че неговият клиент е в "полпозишън", ако по някаква причина срещата между Джошуа и Пулев пропадне.

В своята кариера Мартин е притежавал пояса на IBF - за няколко месеца през 2016 година. Кубрат Пулев пък вече веднъж се отказа от мач с Джошуа - през 2017-а, когато контузия му попречи да се изправи срещу британския боксьор.

Междувременно стана ясно, че Кубрат Пулев ще предприеме предпазна мярка, за да е сигурен, че няма да срещне ограничения, свързани с коронавируса (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички