Като предпазна мярка: Кубрат Пулев ще замине за Лондон по-рано от очакваното


Като предпазна мярка: Кубрат Пулев ще замине за Лондон по-рано от очакваното
Снимка: Gulliver/GettyImages

1369 0

За битката за световната титла на Антъни Джошуа ще има "допълнителни предпазни мерки", за да намали страховете от намирането на късен заместник на Кубрат Пулев, сподели промоутърът Еди Хърн. Шампионът в тежка категория трябва да защити световните си титли срещу Пулев на 12 декември в първата битка на Джошуа на родна земя от над две години.

От лагера на британеца искат да вземат необходими мерки срещу коронавируса, за да не попречи на провеждането на двубоя. "Кубрат ще пътува скоро до Лондон. По-рано, отколкото си мислим, и ще влезе в "балона" няколко седмици предварително. Голяма част от топбоксьорите в тежка категория и момчетата, които печелят сериозните пари, биват тествани ежедневно", заяви Еди Хърн пред Sky Sports.

"Дерек Чисора, мисля че той се тестваше през ден. Ще доведем Пулев тук. Ще се погрижим той да е в "балона", в затворена среда, защото просто не можем да рискуваме". Обикновено, в седмицата на даден мач рискът той да пропадне е 10%. Сега шансовете това да се случи са 50:50. Когато става въпрос за битка от такъв мащаб, трябва да бъдат взети допълнителни предпазни мерки. Това ще гарантира, че и двамата боксьори ще бъдат в балона" отрано и под строг надзор", каза още Еди Хърн. А защо отново се очаква промяна в залата на двубоя между Кобрата и Джошуа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички