Кубрат Пулев и Антъни Джошуа имат поставен срок, в който да решат къде да се бият


Кубрат Пулев и Антъни Джошуа имат поставен срок, в който да решат къде да се бият

651 0

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа имат поставен срок от три седмици, в който да се разберат за мястото на провеждането на двубоя помежду им. Това обяви промоутърът на Кобрата - Ивайло Гоцев пред Sky Sports. Първоначално срещата бе насрочена за 20 юни за стадиона на Тотнъм, но след като бе отложен заради пандемията вече се обсъждат и алтернативни варианти.

"Дадохме си четири седмици за избиране на място за двубоя. Еди говори с вас за Близкия Изток. Има логика в подобна дестинация, защото страните там не бяха толкова засегнати от кризата с коронавируса и при правилните предпазни мерки, може да осигурим необходимата безопасна среда. Това е нещо, върху което искам да акцентирам – безопасността. Няма да поставим ничие здраве под риск. Там, където е най-безопасно, ще проведем двубоя – имаме около три седмици, за да решим къде ще е битката", сподели Гоцев за Sky Sports.

Наскоро мениджърът заяви, че Римският амфитеатър на "Пула Арена" в Загреб, Хърватия, е сред обсъжданите варианти за приемане на срещата. "Еди е запознат с тази опция – нашият тим също. Обсъждаме го като вариант. Защо Хърватия? Локацията е чудесна – намира се в центъра на Европа, а самото място е много приятно, тъй като е за отворени събития. Разбира се, че ще направим всичко възможно всички замесени лица – от играчи през тимове до съдии, да бъдат предпазени. Хърватия също е една от страните, които не пострада толкова сериозно от вируса. Отворен стадион е идеално решение – зрителите ще могат да бъдат по-разпръснати“, добави той.

Хърн, от своя страна, каза, че Джошуа би искал да се бие пред своя родна публика във Великобритания. "Към момента предпочитаме да приемем двубоя в Обединеното Кралство, но оставаме отворени и към други опции, ако Великобритания отпадне като вариант“, сподели той. Пулев също е отворен към мач с Джошуа в родината на британеца, потвърди Гоцев, и 39-годишният ни боксьор, чиято единствена битка за световната титла срещу Владимир Кличко през 2014 завърши със загуба, възнамерява да отнеме коланите на действащия първенец на планетата след убедителен успех.

"Бяхме съгласни да проведем срещата във Великобритания, така че това дори не бива да се повдига на въпрос. Джошуа искаше мачът да е в родината му. „Добре, Джошуа, ти си шампионът, уважаваме това, идваме във Великобритания. Кубрат идва да ти срита задника, пред твоята публика. Няма проблем“. Те са боксьори. В края на деня, публиката може да скача, крещи и вика, но на ринга са един срещу друг. За нас няма значение дори двубоят да се проведе в Обединеното Кралство“, завърши Гоцев. А кога, според мениджъра на Пулев, се очаква да е Джошуа - Пулев вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


8 любопитни факта за коридата

  Смята се, че коридата се е зародила в древни времена. Иберийският народ, живял на територията н съвременна...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама