Кубрат Пулев и американският експеримент Triad Combat: Това ли е бъдещето на Кобрата... и на "бокса"? (ВИДЕО)


Кубрат Пулев и американският експеримент Triad Combat: Това ли е бъдещето на Кобрата... и на "бокса"? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3819 0

Най-добрият български боксьор при най-тежките Кубрат Пулев не излезе за професионален боксов мач през 2021 година. Последният такъв бе спорът за световната титла в тежка категория през декември 2020 година, когато загуби от Антъни Джошуа.

Triad Combat - "новата мода"

Въпреки това Кобрата се впусна в ново приключение, за което организаторите споделиха, че е бъдещето (впоследствие това бе повторено и от Пулев) - Triad Combat. В него българинът бе безапелационен и нокаутира Франк Мир още в първия рунд.

Неговият мениджър Ивайло Гоцев призна, че това няма да е последният двубой от иновативния "нов спорт" за Пулев, а Кобрата потвърди това. Все пак Пулев няма намерения да приключва с бокса, дори напротив. Той не отхвърля възможността дори да стигне до нов сблъсък за световната титла, въпреки че вече е на 40 години.

В сметките на Кубрат влизат сблъсъци и за Triad Combat, и на боксовия ринг през новата 2022 година, като ще бъде любопитно как точно ще съумее да ги съчетае и кое от двете ще постави на преден план. Един бивш световен шампион в тежка категория вече призна, че преговаря с Пулев за боксов мач.

Трябва да отбележим, че Triad Combat се доближава една идея повече до бокса, отколкото до ММА, въпреки че се твърди, че е комбинация от двете. Американският коментатор Шон Уийлок сътвори нови правила, а популярен филмов продуцент въвежда иновацията триъгълен ринг, върху който да се осъществяват сблъсъците.

Там са позволени само класическите удари от бокса - няма нито лакти, нито ритници, нито граплинг. Това, което е по-различно от бокса, е, че клинчовете са позволени и състезателите имат право да се удрят по време на тях.

Очаква се с интерес развитието на кариерата на Кубрат Пулев, а през 2022 година ще паднат много въпросителни относно него. И най-вече - Triad Combat - това ли е бъдещето за Кубрат Пулев... и за "бокса"? За момента най-важното е, че Пулев се чувства много силен и е оптимист за бъдещето.

А ако искате да си припомните сблъсъка му в Triad Combat - ГЛЕДАЙТЕ целия двубой между Кубрат Пулев и Франк Мир (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички