Кубрат Пулев от България: Нямам политически амбиции, чувствам се като на 19 години


Кубрат Пулев от България: Нямам политически амбиции, чувствам се като на 19 години
Снимка: Lap.bg

2961 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев се завърна в България за първи път след победата си над Франк Мир с нокаут на "Triad Combat". Кобрата заяви на Летище София, че няма усещането да е направил нещо много голямо:

"Много снимки с хора си направих на слизане от самолета. Не чувствам, че съм направил голяма работа, но шоуто беше много голямо. Бях избран за първия в тежка категория, който е на "Триад". Противникът не беше на моето ниво, победих за България. Не смятам, че е чак толкова голямо постижение, но все пак. Боксът не е на заден план, а напротив. Преживяването беше различно, горе-долу си е бокс, просто по-мръсен бокс, защото има повече борба и клинчове", каза Пулев в началото и добави:

"Напълно е реално да получа отново шанс за световната титла, защото съм в десетката на тежка категория в света. Един-два мача другата година и смятам, че третият път ще дойде. Повечето неща в живота ги правя по-накрая, защо тогава да не взема и титлата в края на кариерата ми? Чувствам се като на 19, супер съм и се чувствам много силен и зареден. Когато съм трениран, здрав и без контузии, нещата се случват по различен начин - работя върху нови неща, например върху удара с дясна ръка, защото ми беше дълго време контузена".

Кобрата разкри и че е разговарял с организаторите на "Triad Combat" относно евентуално събитие в България:

"Преговаряме с нови противници, говорих с "Триад" да направят подобно шоу в България. И те искат по целия свят да правят събития. Смятам, че април-май догодина е напълно реално да направя един боксов мач. Любовта се дава капка по капка и в спорта е по същия начин, всичко си идва стъпка по стъпка. В професионалния бокс нещата не са на един въпрос и отговор. Има много интереси и ранглиста, в която си има стъпала, за да се стигне до върха. Не е въпрос някой да се страхува да се бие, дори за този ми мач се отказаха двама души - Витор Белфорт и Жуниор дос Сантос. Пак казвам, че се радвам, че малка България беше на такава сцена и победи безапелационно, нищо че противникът не ми беше на нивото".

"Имам още какво да дам на България и на бокса, Кубрат няма политически амбиции и ще помагам с каквото мога на всички. Хората в Щатите ме спираха навсякъде и ме подкрепяха. Все пак се бих с двукратен световен шампион, но не е на моето ниво. Равносметката е, че не трябва да съм толкова смел и храбър, а понякога да казвам "не". Когато отида неподготвен, като в битката с Джошуа, аз съм си виновен и отговарям само пред себе си", каза за финал Кубрат Пулев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички