Хърн отне заслуги на Пулев: Един от големите успехи в кариерата му бил... "грабеж"


Хърн отне заслуги на Пулев: Един от големите успехи в кариерата му бил... "грабеж"
Снимка: Getty Images/Guliver

10550 0

Промоутърът на Антъни Джошуа и Дерек Чисора - Еди Хърн, заяви, че победата на по-възрастния от тези двама негови клиенти срещу Кубрат Пулев е била открадната. Чисора се би срещу най-добрия български боксьор в тежка категория през 2016 година, като тогава Кобрата надви британеца със съдийско решение.

"Знам, че той претърпя някои поражения, но вижте калибъра на опонентите му - два пъти се би с Тайсън Фюри, Виталий Кличко, Олександър Усик, Дейвид Хей, Джоузеф Паркър и беше ограбен от победата срещу Робърт Хелениус и Кубрат Пулев", написа Хърн в своята колонка за "ВВС".

Както е известно, Чисора ще се бие за втори път срещу Джоузеф Паркър. Битката е тази вечер в Манчестър. "Обичам Дел Бой, просто никога не знаеш какво да очакваш от него. Той трябва да победи Паркър, за да остане в битките от най-високо ниво", пише още британският промоутър.

Българският боец не е излизал на професионалния ринг тази година изобщо. През ноември той участва в нова авантюра - т.нар. Triad Combat, който съчетава правила на бокса и ММА. В своя сблъсък срещу ММА боец Кобрата победи още в първи рунд американеца Франк Мир. Около това събитие стана ясно, че Пулев възнамерява и занапред да участва в такива битки, но същевременно не се е отказал и от бокса на високо ниво. В тази връзка днес стана ясно, че Кубрат ще се бие с един от най-силните съвременни боксьори скоро (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички