Кубрат Пулев: Баща ми искаше още 1 син, майка ми му каза да действа, ако "някоя комшийка иска"


Кубрат Пулев: Баща ми искаше още 1 син, майка ми му каза да действа, ако "някоя комшийка иска"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

9327 0

Един от най-големите български боксьори за всички времена Кубрат Пулев разказа интересни истории от детството си по време на среща със студенти в град Пловдив. Той гостува във Висшето училище по сигурност и икономика, а разказите му започнаха оттам, че неговият баща е от Пловдив.

"Баща ми е от Пловдив, Бог да го прости! Беше много силен човек. Той ни даде пътя в живота. Мечтата му е била да има момчета, които да направи боксьори. Първо са се раждали само момичета, имам три сестри, след което се раждам аз и после брат ми. Баща ми дори е искал и трето момче, но майка ми му казала: "Ако някоя комшийка се съгласи - действайте си, но аз не искам!".

Ние сме отгледани с много любов. Не съм имал мечти да ставам боксьор, а по-скоро това бе мечтата на баща ми. Още от много малки той ни учеше как да се защитаваме, когато ни нападат. И така стъпка по стъпка станахме боксьори. Бях слабо детенце с голяма глава, но ги биех по състезанията" - започна Кобрата.

"Баща ми обясняваше как аз и брат ми ще обикаляме по цял свят и ще спим в най-скъпите хотели. Хората не му вярваха, когато говореше тези неща, защото бяхме много бедно семейство - пет деца, много трудно беше на родителите ни. Изключително бедно живеехме. Но никога не съм мислил за пари. Трябва да вярвате в себе си и да се изправяте, когато паднете.

Баща ми ни заплашваше с брат ми. "Ако разбера, че сте пушили или взели наркотици - не ви познавам, не сте мои деца!". Това бяха думите му. Нещата при децата не стават с бой. Това са методи, чрез които той ни настройваше. Непрекъснато ни повтаряше колко ни обича" - продължи още Пулев.

Той бе запитан за най-тежкия мач в кариерата си, но не отговори конкретно и заяви: "Българският професионален бокс не е развит добре. Когато съм се изправял срещу големи боксьори, съм се чувствал сякаш проправям тази пътека. С моя интелект и средата тук е много трудно. Фюри и Джошуа са световни шампиони, те са готови за това. Там боксът е на висота, има уважение.

Всеки път, когато се качвах на самолета за Германия, изпадах в депресия. Баща ми разказваше защо ме е кръстил Кубрат. Знаете ли, карали са ме да си сменя името, за да звучи по-приемливо за чужденците. И за секунда не съм си го помислял, не мога да го направя".

А наскоро Кубрат Пулев призна, че вече е готов да бъде баща!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички