Кубрат Пулев с думи за българските университети, политиката и последния си мач срещу Антъни Джошуа


Кубрат Пулев с думи за българските университети, политиката и последния си мач срещу Антъни Джошуа
Снимка: Lap.bg/Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

2483 0

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев даде интервю пред "Нова", в което говори повече за решението си да запише магистратура в УНСС:

"Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Когато някой дойде и каже: "Аз знам всичко" – това е най-големият глупак. Не е нужно българите да се комплексират, че като си пратил децата да учат в чужбина, си нещо… направо гений. Няма такова нещо. Имаме уникални университети, да си учат тук, да си бъдат при родителите, това е истината", заяви той.

Преди време Пулев бе изявил амбиции да влиза в политиката, а ето и как отговори сега на въпрос кога би го направил и защо се отказал на този етап:

"Трябва да видя, че българинът е дорасъл за хора като мен и брат ми. Истински хора, които със сърце и душа искат да променят нещо. Нещото, което ме отказа, беше спортът. Защото се чувствам много силен. И моето сърце има нужда от такива битки. Всичко беше готово. Всички хора. И аз отказах. Казах: "Не, не искам да бързам". Не може човек да носи две дини под една мишница".

"Тези дни, и преди половин година, и преди 3 години, и преди 5 години. Постоянно. Няма как да вляза в даден проект и на мен някой да ми казва: "Ами, ние тука трябва да клекнем, защото отгоре някой друг така е казал". Всички са ме канили навсякъде, предлагали са ми да бъда министър, какво ли не. За себе си аз съм постигнал много. Наистина много. Доволен човек съм, щастлив човек съм от себе си. И знам, че мога да дам още много, за да постигна още много", добави още той.

Преди по-малко от година Кубрат Пулев излезе на ринга срещу Антъни Джошуа и загуби битката, а сега разкри, че тогава е мислел, че това е последният му мач:

"Имах контузия, мислех си, че тя няма никога да се оправи, даже си помислих, че това ми е последният мач… бях изкарал коронавирус, не бях тренирал, нямах сили", разкри българинът, който се надява още в края на 2021 г. да проведе нов двубой в Щатите, но за момента няма повече информация по темата!

ВСИЧКО за спектакъла, който сътвориха Антъни Джошуа и Олександър Усик, можете да прочетете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички