Кобрата се изправя пред златна възможност да сбъдне мечтата си


Кобрата се изправя пред златна възможност да сбъдне мечтата си
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2248 0

Златна възможност се откри пред Кубрат Пулев преди втория му мач с Дерек Чисора в събота. Той получава реален шанс да атакува за трети път световната титла в тежка категория, съобщава каналът "Спортната джунгла".

В събота вечер колегата му Джо Джойс нокаутира германеца с румънски корени Кристиан Хамер. Веднага след мача промоутърът му Франк Уорън обяви, че гигантът ще излезе на ринга отново на 24 септември. Мачът ще е месец след битката за три от световните титли между Олександър Усик и Антъни Джошуа.

Джойс иска да се бие с победителя от този мач, но междинната битка ще го държи във форма, докато бъде организиран големият сблъсък. Кубрат има огромни шансове именно той да е противникът на непобедения британски нокаутьор. Още в края на миналата година мениджърът му Ивайло Гоцев разкри, че хора от щаба на Джойс са го търсили за евентуален мач.

Потенциална победа на Кобрата над Джо Джойс означава българинът да се върне отново като официален претендент за световната титла. В момента той не е в топ 15 на нито една от световните ранглисти. Същото важи и за Чисора.

Очаква се в близките дни да бъде обявено официално дали ще има някакъв по-малък пояс като залог за битката между тях - интерконтиненталната или интернационалната титла. Това ще гарантира на победителя влизане в официалните ранглисти. А защо двубоят в събота ще е "касапница" четете тук.

Следете всичко за Кубрат Пулев - Дерек Чисора в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички