Кантарът преди Джошуа срещу Усик: Близо 10 кг в полза на Ей Джей, приятелски поздрав между двамата


Кантарът преди Джошуа срещу Усик: Близо 10 кг в полза на Ей Джей, приятелски поздрав между двамата
Снимка: Getty Images

14204 0

Антъни Джошуа и Олександър Усик минаха през официалния кантар преди очаквания с огромен интерес сблъсък помежду им. Както е известно, светът на бокса е притаил дъх в очакване на големия мач, в който на карта са заложени престижните колани на британеца (на WBO, WBA и IBF) - битката Джошуа срещу Усик на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" на 25 септември (събота).

Кантарът отчете 108,9 килограма за британеца и 100,4 килограма за украинеца. Световният шампион очаквано имаше преимущество на кантара, въпреки че тежи по-малко от последния си мач на ринга - срещу Кубрат Пулев, когато бе 109,2 кг. Усик пък отбелязва ръст от над 2 килограма в сравнение с последния си официален мач - срещу Дерек Чисора.

Направи впечатление, че двамата продължиха в духа на спортсменството, като след кантара и секундите очи в очи, те се поздравиха с ръце и усмихнаха един на друг джентълменски, като напълно отсъстваха закани, провокации и нападки.

ВИДЕО: ДЖОШУА СРЕЩУ ПУЛЕВ ЗАКАНИ И "БОЙ", ДЖОШУА СРЕЩУ УСИК... ПРЕГРЪДКИ, ШЕГИ И ЗАКАЧКИ

ГЛЕДАЙТЕ ЗРЕЛИЩЕТО ДЖОШУА - УСИК ТУК

ПРЕДИ КАНТАРА 

Във Великобритания кантарът се очаква с особено огромен интерес поради поне на пръв поглед голямата промяна във физиката на местния любимец и шампион. Прогнозите на букмейкърите дори са, че всъщност Антъни Джошуа ще бъде най-лек на кантар от 8 години насам.

Още преди битката 31-годишният британец е признавал, че има намерения да намали килограмите си, за да подобри своя работа с краката и за да развие и техниката си. Прогнозата на специалистите е той да тежи 106,1 килограма. По-лек за последно е бил през 2013 година, когато кантарът удари 103,9 за Ей Джей.

За последните 3 срещи на Джошуа на боксовия ринг кантарът отмерваше (двата мача с Анди Руис и този с Кубрат Пулев) последователно 112,4 кг, 107,5 кг и 109,2 кг. Усик пък тежеше 98,43 килограма за последния си сблъсък - успехът над Дерек Чисора през октомври миналата година.

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн изказа положително мнение за физиката и на двамата боксьори, като гарантира, че публиката ще получи двама състезатели, които са абсолютно в пика на своите сили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички