Тервел Пулев прегази американец в махленски бой в дебюта си в тежка категория!


Тервел Пулев прегази американец в махленски бой в дебюта си в тежка категория!
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

9723 0

Един от най-силните български боксьори Тервел Пулев записа нова победа в професионалната си кариера. Родният представител, който дебютира в тежка категория тази сутрин, смачка от бой Дионардо Майнър и го победи с единодушно съдийско решение (55-54; 56-53, 56-53) 

ВИЖТЕКалифорния е Българска! Доминация на Пулеви в галавечерта в Коста Меса

Това беше 18-та победа на Тервел на професионалния ринг, както и първа в тежка категория. Както е известно, в последния момент стана ясно, че двубоят срещу Майнър ще е една категория по-нагоре, тъй като и двамата не се "класираха" за полутежка категория заради превишени килограми. 

По-малкият Пулев остава само с едно поражение на ринга (от Сергей Ковальов), но не успя да увеличи броя на нокаутите в кариерата си. Към момента те са 14. 

СНИМКИ: Обичани и доминиращи - братя Пулеви в действие в САЩ! 

Развой на двубоя 

Най-накрая приключиха всички мачове преди старта на двубоя на Тервел. До минути започва и неговият дуел. 

Рунд №1 

Тервел започна от дистанция първите 30 секунди, но след това потърси по-офанзивна игра. Той вкара няколко серия от по 2-3 удара в ръкавиците и главата на своя опонент и не изглеждаше притеснен от факта, че американецът е с обратен гард. 

Втората половина на рунда се превърна повече в блъскане и прегръщане, отколкото в бокс, като американецът успя да убие темпото, наложено от Тервел. 

Рунд №2 

Първият напълно чист десен прав от Тервел Пулев откри втората част. Той продължи с атаките в първата минута на рунда, като вкара десен-ляв прав в главата на Майнер. Американецът се ядоса и се хвърли в атаки, но Пулев контрира с няколко крошета. 

Последва размяна на прави удари и от двамата, но десен прав и ляво кроше дадоха предимство на българина. Интересното е, че за втори път в мача Тервел удари опонента си току след прозвучаването на гонга за край на рунда. 

Рунд №3 

Американецът започна все повече да се навежда с главата към тялото на Пулев, за да не може българинът да продължи да го удря. Реферът упорито отказа да прави забележка, а в следващата минута двамата си размениха много тежки удари - Тервел успя да вкара много сериозна серия, а след това Майнер отговори с тежък удар в тялото и десен прав. 50 секунди преди края на рунда пък Тервел прати опонент си в нокдаун с нова зловеща атака. 

В края на рунда той притисна Майнър във въжетата, но американецът успя да се предпази. 

Рунд №4 

Майнър се опита да е по-активен в началото на рунда, но с изтичането на първата минута Тервел се върна в доминиращата позиция, малтретирайки своя опонент с леви удари и още няколко добри десни прави. До края рундът беше изравнен, без видимо предимство за когото и да било. 

Рунд №5

Ляв прави и десен прав от Майнър дадоха старт на предпоследния рунд в мача. Пулев отговори с добра кука с дясната ръка. Двамата позабравиха за защитата, като няколко пъти и двамата бяха близо до нокдаун. В същото време Тервел получи видима травма в областта на лявото рамо, но запази присъствие на духа и завърши силно рунда. 

Рунд №6 

След една минута игра в последния рунд тервел пробва атака ляв-десен прав, за да нокаутира своя опонент, но не успя. Въпреки това той демонстрира опит, като беше запазил много сили в края и контролираше изцяло случващото се. Минута преди края Тервел нанесе нова акция от 3-4 удара, финиширала с отлично дясно кроше. Майнър обаче не се даде и не позволи на Пулев да го нокаутира. 

Преди Тервел Пулев - Дионардо Майнър

Тервел Пулев - Дионардо Майнър по ТВ: Къде да гледаме боксовия мач?

Това ще бъде мач номер 19 в професионалната боксова кариера на 40-годишния софиянец. До момента има само една загуба, като тя дойде от Сергей Ковальов в средата на миналата година.

Тервел е в ролята на абсолютен фаворит за спечелването на сблъсъка. Представителят на домакините Дионардо "южна лапа" - иначе казано с по-силна лява ръка, което е коварно предизвикателство за всеки десничар.

Дионардо има 10 мача до момента, като е загубил 3 от тях. Преди срещата той закова кантара на 94,800 кг., докато българинът - на 94,700 кг.

Това е най-високият показател за Тервел преди боксов мач, като двубоят бе преместен в тежка категория. Става въпрос и за предварително разбирателство по казуса между двата щаба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички