Каква вечер! Как се разви галавечерта на Тайсън Фюри и Дилиън Уайт на "Уембли?


Каква вечер! Как се разви галавечерта на Тайсън Фюри и Дилиън Уайт на "Уембли?
Снимка: GettyImages

20717 0

Обичайно подгряващите мачове преди официалното събитие на боксовите галавечери се неглижират, но тази преди боя между Дилиан Уайт и Тайсън Фюри ще остане за дълго време в паметта на феновете на бокса.

Срещите на „Уембли“, които подгряха трибуните за големия бой между двамата, бяха изпълнени с изключителни изпълнения, нокдауни, страхотни серии от удари, кръв и всичко, което един зрител може да иска. Дали е на стадиона, дали е пред телевизионния екран.

В първия телевизионен двубой братът на Тайсън Фюри – Томи, се разправи с поляка Даниел Бочиански, след като го победи по точки 60-54, а от окото на поляка шуртеше кръв в сериозни мащаби.

В последвалата битка Дейвид Аделей принуди рефера да прекрати боя му с Крис Хийли, след като похотливият дебелак не успя да се противопостави на тъмнокожия боксьор.

Последва рецитал от Ник Бол, който изпепели Айзък Лоу пред повече от 50 хиляди зрители, които ставаха все повече и повече. Бол буквално попиля своя опонент, а дори ъгълът на Лоу беше принуден да хвърли кърпата на ринга, след като съдията отказваше да прекрати мача, макар развоя на срещата да беше ясен от самото ѝ начало.

В последния мач на митичния "Уембли" Еко Есюман защити двете си титли, които притежава, след като срази с 3:0 съдийски гласа по точки Дарън Тетли, за да последва голямото зрелище на съботната вечер в столицата на Великобритания, а именно Тайсън Фюри срещу Дилиан Уайт.

В големия двубой на вечерта Тайсън Фюри спечели срещу Дилиън Уайт с брутален нокаут в 6-ия рунд (как се разви мачът Фюри - Уайт четете тук). 

Развой на битките преди Тайсън Фюри - Дилиън Уайт

Екоу Есуман - Дарън Тетли 

Еко Есюман стартира по-умело боя и успя да намери пространствата спрямо Дарън Тетли. Той, от своя страна, отговаряше с агресивна игра, когато боят беше близък и на няколко пъти намери тежко в главата тъмнокожия боксьор.

Тези двамата продължиха да се стремят към окончателен край, а всичко вървеше за Есюман, но в тази битка и последвалите рундове не блесна нищо кой знае какво.

Нито един от двамата не можеше вече да продължи да направи поредица от удари или да направи някакъв натиск, а темпото спадна много. Планът на Тетли беше да оцелее, а Есюман не намираше начин да го игнорира.

Тетли опита да натисне съперника си в последните два рунда, но Есюман усещаше, че сякаш е в изчаквателна позиция и се пазеше умело. Серия от 8 поредни удара в главата на тъмнокожия Есюман не поклати Тетли и боят продължи. В крайна сметка съдиите решиха 3:0 съдийски гласа в полза на Екоу Есюмона и запази титлата на британската общност, плюс тази на Европа.

Айзък Лоу - Ник Бол (категория перо)

Айзък Лоу беше проснат на земята 30 секунди преди края на втория рунд, след което последва серия от крошета от Бол, а Лоу едва стоеше на краката си. Ниският техничар накара Лоу да страда в хода на целия рунд, но някак той оцеля и боксът продължи.

Пораженията по лицето на Лоу бяха зловещи, а щабът му позволи да продължи в шестия рунд, макар сериите на Бол да не спираха. Почти веднага след старта на рунда Бол избута Лоу в ъгъла, след което последва огромен ляв ъпъркът, което удължи мизерията на Лоу в мача. Преди да успее да избяга неговият ъгъл умно хвърли кърпата, което беше и абсолютно правилно. Така Ник Бол спечели титлата в категория перо насред все по-препълнения "Уембли".

Дейвид Аделей - Крис Хийли

Атлетичният Дейвид Аделей трябваше да се боксира с Крис Хийли, който е пословичен дебелак. Напълно логично по-подготвеният боксьор взе преимуществото за себе си в първите три рунда, макар Хийли да успяваше да отбива.

В четвъртия рунд обаче Аделей отправи страхотно ляво кроше, което разклати ужасно много Хийли, а реферът прекрати мача на „Уембли“ и победата отиде за тъмнокожия боксьор.

Томи Фюри - Даниел Бочиански 

След първите две срещи дойде време и за първата, която влезе в телевизионен ефир - братът на Тайсън Фюри - Томи, срещу Даниел Бочиански. 

Томи Фюри имаше нелеката задача да се изправи срещу Даниел Бочиански в шеструндов мач от лека-тежка категория. Бочиански тръгна по-агресивно с опити за леви прави, но Фюри ги избягваше умело. Във втория рунд Фюри нанесе страхотен десен прав в главата на Бочиански, който беше последван от дясно кроше.

Атаката продължи с двойна комбинация, но полякът влезе в клинч и спря устрема на британеца.

В третия рунд Бочиански пое пет последователни удара, но реагира с дясно кроше, за да спре агресията от брата на Тайсън Фюри. Серията от удари на Фюри поду скулата на Бочиански, който умело се защитаваше в стандартен гард, но контраатаките на поляка далеч не се случваха по начина, който той искаше. Най-добрият удар от началото на мача за Бочиански дойде в петия рунд, но след това „Уембли“ видя нова серия от попадения в главата на поляка. Бочиански бе проснат на земята в нокдаун след супер кроше в брадата му, която кървеше зловещо с аркада в дясната вежда.

Шестият рунд срещна отново доминация на англичанина, а Бочиански трудно се държеше на краката си след поредицата удари, които понесе. За победител бе обявен Томи Фюри с 60-54.

Барни-Смит срещу Радой

Първата среща за вечерта започна, като на ринга се качиха Ройстън Барни-Смит и Константин Радой. Очакваше се британският представител, подписал с Франк Уорън през август миналата година, да няма никакви проблеми в битката! 

От самото начало Барни-Смит взе сериозно предимство, като от първата минута Радой имаше сериозен проблем с обратния гард на своя опонент, който от своя страна редуваше прави удари с такива в тялото на опонента. 

Радой, който няма победа в 10-те си мача, демонстрира издръжливост, докато Барни-Смит водеше изцяло двубоя в 4-те рунда, за които беше планирана срещата. В крайна сметка, той спечели по точки - 40:36, като 18-годишният талант изглеждаше в топ форма и даде заявка за бъдеща слава в профи бокса. 

Следващият двубой в програмата е Каръл Итаума - Микал Киач. 

Каръл Итаума - Микал Киач 

Британецът със словенски корени - Итаума, срещу записалия едва 2 победи на профи ринга Киач бе следващата битка в картата. 

От първата секунда на битката Итаума започна да нанася тежки прави удари и с двете ръце. Той не се забави нито минута и прати своя опонент в нокдаун след атака в ъгъла. Киач оцеля в първия рунд, но едва се добра до стола за почивка. 

Разликата в класите на двамата беше очевидна, а зверските прави удари на Итаума нанесоха много поражения по главата и тялото на поляка. Британецът прати още веднъж своя съперник на пода и съдията реши, че е видял достатъчно - технически нокаут и 7-а победа за Итаума. 

Главното събитие Тайсън Фюри - Дилиън Уайт 

Независимо, че програмата с боксови битки е много интересна, голямото събитие не може да бъде сбъркано. Черешката на тортата ще бъде сблъсъкът между шампиона на WBC Тайсън Фюри срещу претендента Дилиън Уайт, който изстрада своя шанс да се бие за короната в тежка категория. 

Тайсън Фюри е абсолютен фаворит на букмейкърите, но Уайт е един от най-тежките нокаутьори в тежка категория и се закани, че няма да изпусна шанса си. Срещата ще започне след 23:00 часа българско време и може да следите зрелището от професионалния бокс НА ЖИВО в Sportlive.bg

Останалите мачове в програмата на боксовата галавечер 

Франк Уорън и компания са се погрижили да дадат на феновете това, което искат - изцяло британска вечер на "Уембли". Съботната вечер ще се превърне в своеобразен празник на британския бокс и ще достави истинско зрелище на милиони по цял свят. Ето и кои са мачовете, които ще гледаме в събота вечер: 

  • Екоу Есуман - Дарън Тетли 
  • Томи Фюри - Даниел Бочиански (лека тежка категория) 
  • Айзък Лоу - Ник Бол (категория перо)
  • Дейди Аделейе - Крис Хийли (тежка категория)

Извън ТВ програмата: 

  • Кърт Уокър - Стефан Николае
  • Карол Итаума - Микал Киач
  • Ройстън Барни-Смит - Жахфиъс Фауре/Константин Радой 

Мачовете започват в 20:00 часа българско време, но телевизионната част програма - в 21:00 часа българско време! 

Новини за Тайсън Фюри и Дилиън Уайт

Ето и няколко статии, с които да "загреете" за боксовото шоу в събота вечер: 

Единственият боксьор, успял да разкървави и нанесе тежки последствия на Тайсън Фюри (ВИДЕО) 

Опити за убийство, глад и баща на 13 - тежката история на Дилиън Уайт 

Какво показа кантарът преди Тайсън Фюри - Дилиън Уайт 

Усик обяви кого ще подкрепя измежду Фюри и Уайт 

Антъни Джошуа даде прогнозата си за Фюри - Уайт 

Зрелището Джошуа - Уайт и как едва бяха разтървани след здрав бой след гонга (ВИДЕО) 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички