Нито Кличко, нито Уайлдър - ето кой боксьор бе най-близо до победа над Тайсън Фюри!


Нито Кличко, нито Уайлдър - ето кой боксьор бе най-близо до победа над Тайсън Фюри!
Снимка: Getty Images

12001 0

Световният шампион на WBC Тайсън Фюри е кралят на тежката категория, който е на върха на най-бляскавата боксова дивизия и досега никой не е успял да го спре в кариерата му. 

Той се наслади на три силни двубоя с Дионтей Уайлдър в епична трилогия за пояса на WBC, в която на няколко пъти имаше опити да бъде разклатен.

Трябва да се отбележи, че най-близо до загубата на този непобеден рекорд е бил срещу Ото Валин, а не срещу Дионтей Уайлдър, известен с мощните си нокаути.

Боксът не винаги се развива по сценарий и през 2019 г. това бе показателно. Шведът беше считан за аутсайдер в началото на сблъсъка, но след като в третия рунд отвори рана над дясното око на Фюри, ситуацията стана съвсем различна.

ВИЖТЕ ОЩЕТайсън Фюри - Дилиън Уайт ПО ТВ: Къде и как да гледаме боксовото зрелище за титлата на WBC?

След като 31-годишният боксьор обработи тялото с лява кука, той веднага се изкачи нагоре и нанесе съкрушителна кука над окото на Фюри.

Британецът получи 47 шева за зашиване на увреденото си око, след като получи 127 удара през нощта. Със сигурност битките са били спирани и за по-малко.

Тези цифри изглеждат впечатляващи, особено като се има предвид, че системата за оценки на удари CompuBox е установила, че украинецът Владимир Кличко е отправил само 52 удара в двубоя им през 2015 г., а Дионтей Уайлдър може да се похвали с 105 удара в първите им два мача заедно.

В крайна сметка Фюри постигна победа със 116-112, 117-111 и 118-110 точки, но огромната мишена над окото му даде на Валин повод за атака и му създаде дузина неудобства.

В запомнящата се вечер негов помощник беше Хорхе Капетильо и мексиканецът заслужи всяко пени от заплатата си по време на рундовете. Фюри е наясно колко много дължи на Капетийо за това, че го е задържал в играта, и продължава да се грижи за него и сега.

"Той все още е много благодарен", казва Капетийо пред Sky Sports. "Когато разбра, че сме блокирани заради Ковид-19 и залата ми е затворена, ме попита дали имам нужда от помощ.

Продължава да се грижи за мен, изпрати ми пари. Толкова е щедър за мен и семейството ми. Той е велик човек, толкова скромен. Имаше време да ме попита как се справям със семейството си по време на тази криза", каза той. 

Тайсън Фюри се подготвя усилено, за да повали Дилиън Уайт, като двубоят ще се състои този уикенд (23 април). Ето какво сподели Дилиън Уайт за своя съперник.

ВИЖТЕ ОЩЕТайсън Фюри - Дилиън Уайт ПО ТВ: Къде и как да гледаме боксовото зрелище за титлата на WBC?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички