Ясна е "цената"! Ето колко милиона склоняват Джошуа да изчака бой Фюри - Усик


Ясна е "цената"! Ето колко милиона склоняват Джошуа да изчака бой Фюри - Усик
Снимка: Getty Images

2141 0

Бившият световен шампион в най-тежката категория при мъжете в бокса Антъни Джошуа е готов да се лиши временно от възможността за реванш срещу отнелия коланите му (на WBA, IBF и WBO) Олександър Усик. Разбира се, това с цел да се състои голям мач за обединяването на коланите между украинеца и Тайсън Фюри (в него е този на WBC).

Цената за този жест на Джошуа обаче ще бъде много, много солидна. Британското издание The Telegraph посочва, че той е приел да отстъпи, ако получи 15 милиона паунда. Самият Ей Джей загуби от Усик през септември миналата година и очаквано задейства клаузата за реванш.

Очакваше се Джошуа да опита да си върне веднага титлите, както бе срещу Анди Руис, а евентуален реванш с Усик да е през 2022-ра година. Сега обаче на хоризонта е и Фюри, който победоносно затвори трилогията с Дионтей Уайлдър през октомври миналата година.

Евентуален мегасблъсък между Усик и Фюри може да се състои в Близкия изток. Ако Джошуа в действителност отстъпи и приеме финансовата оферта и изчака, то той почти със сигурност впоследствие ще се бие срещу победителя от този сблъсък.

Всичко това е усложнено от един друг боксьор в тежката категория. Става въпрос за Дилиън Уайт, който е настоящият претендент на WBC за колана на Фюри и такъв двубой също трябва да се състои. Те трябваше да се срещнат в началото на тзи година, но информациите са, че Уайт не е доволен от разпределение на парите 80 към 20 за Фюри.

Други информации пък гласят, че все пак Уайт е готов да отстъпи, за да се състои мач Фюри - Усик, като неговата цена би била три пъти по-малка от тази на Джошуа - за 5 милиона паунда. Любопитното е, че съвсем наскоро Джошуа отправи повече от категорична заплаха, и то точно към Усик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички