Ядосаният Петър Лесов през сълзи: Връщам олимпийското си злато!


Ядосаният Петър Лесов през сълзи: Връщам олимпийското си злато!
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

59013 0

Най-младият олимпийски шампион на България - Петър Лесов, е готов да върне олимпийското си злато в знак на протест срещу решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да извади бокса от програмата за Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година.

Както е известно, боксът бе изваден от програмата на Игрите заради съмнения за корупция и манипулиране на съдийски резултати по време на Игрите в Рио през 2016-а. От МОК се съмняват и в начина на управление на Международната боксова асоциация, за което решиха да извадят бокса от програмата си.

Пред bTV Лесов даде интервю, в което през сълзи говори за абсурдното за него решение боксът да бъде изваден от олимпийските игри. "Мен дори ме избиват сълзи в момента... Ядосан съм, разтревожен, но не знам, дано не се получават тези неща. Аз съм сигурен, че много хора ще са съгласни да върнем медалите", заяви той пред националната телевизия.

Освен бокса, от програмата на олимпийските игри отпада и друг много успешен български спорт - вдигането на тежести. Янко Русев, олимпийски шампион от Игрите в Москва през 1980 година, е категоричен, че щангите ще загубят своята популярност и състезателите няма да имат стимул да продължат да се занимават с този спорт.

"Аз, като олимпийски шампион, винаги съм се стремял да участвам на най-големия форум. Щангистите няма да имат мотивация да продължат със същото желание. Всеки иска да стане олимпийски шампион. Друго е да си европейски, световен", заяви Янко Русев пред bTV.

МОК изважда бокса, вдигането на тежести и петобоя, а на техни места ще влязат скейтборд, сърф и спортно катерене (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички