Окончателно: Златната Стойка Кръстева потвърди решението си да спре с бокса!


Окончателно: Златната Стойка Кръстева потвърди решението си да спре с бокса!
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

2429 0

Олимпийската шампионка на България от Токио - Стойка Кръстева, потвърди окончателното си решение да сложи край на боксовата си кариера!

На церемонията по връчването на наградите "Спортен Икар" за 2021 година златната ни медалистка заяви, че е изпълнила основната си цел и сега ще стартира треньорска кариера:

"За мен е изключително удоволствие, щастлива съм, че този труд на мен и целия екип е оценен от всички фондации, журналисти, за мен това е изключителна гордост. Целта ни е била олимпийското злато, това допринесе за духа на България, едното е много по-различно от другото, тези награди приповдигат духа ни", каза в началото Кръстева.

"Решението ми е крайно, подала съм си декларация към Антидопинговата агенция. Прекратявам професионалната си кариера и стартирам треньорска", обяви тя и коментира евентуалното изваждане на бокса от Олимпийската програма:

"Това не е окончателно решение – препоръките са за прозрачно финансиране, съдийство и да се следват насоките от МОК. И трите препоръки са постижими, не виждам защо трябва да поглеждаме негативно към евентуалното изваждане на един спорт с толкова много традиции като бокса".

*Наградата "Спортен Икар" получиха Стойка Кръстева и другата ни олимпийска шампионка - Ивет Горанова. За "Отбор на годината" бе избран ансамбълът ни по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова, които също спечелиха златото на Олимпиадата в Токио!

ТУК можете да си припомните как България посрещна ЗЛАТНАТА Стойка Кръстева при завръщането ѝ от Игрите в Токио!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички