МОК обяви: Без бокс, вдигане на тежести и петобой на Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028-а


МОК обяви: Без бокс, вдигане на тежести и петобой на Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028-а
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

2553 0

Очаквано, макар и странно, Международният олимпийски комитет взе решението да извади три спорта от програмата на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

Потърпевши са бокса, вдигането на тежести и модерният петобой. Новината бе съобщена от президента на МОК Томас Бах. На тяхно място в графика за провеждане на Олимпиадата ще попаднат състезания по скейтборд, сърф и спортно катерене.

"Решението за вкарването на тези три спорта, които са насочени към младежта, бе взето след сериозния им успех в Токио 2020, ангажираността към иновациите изразена от организаторите на Лос Анджелис 2028, както и сериозният интерес и дълбоки корени, които те имат в Калифорния", обясни решението Бах.

Редно е да се отбележи, че вдигането на тежести е олимпийски спорт от далечната 1896-а година, а боксът и петобоят от 1912-а година. Все пак, те ще имат шанса да са част от програмата на Лос Анджелис 2028, но ще трябва да се преборят с конкуренцията на спортове като бейзбол, софтбол, карате, скуош, лакрос, крикет и поло, които могат да бъдат включени еднократно в Игрите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички