Истината защо двубоят Кубрат Пулев - Жуниор дос Сантос беше отложен


Истината защо двубоят Кубрат Пулев - Жуниор дос Сантос беше отложен
Снимка: Lap.bg

10038 0

Най-добрият боксьор на България - Кубрат Пулев, ще се наложи да чака за следващия си двубой от новосформирания спорт "Триад Комбат". След като впечатли сериозно в мача срещу Франк Мир (брутален нокаут в първия рунд), интересът към Кобрата и следващата му битка беше много висок, но събитието на "Трилър" беше отменено, както Sportlive.bg писа в петък вечер

Причината, за съжаление, отново е Covid-19. За втори път двубой на Пулев бива отложен заради пандемията, като преди това битката за световната титла срещу Антъни Джошуа беше преместена от първоначалната си дата. 

Към настоящия момент върлува поредния вариант на болестта - омикрон. Въпреки че в САЩ напоследък спада драстично броят на заразените, в Тексас има стотици хиляди случая. Това е основната причина за отлагането на двубоя

Финансовата страна на отлагането 

Отмяната на събитието би коствала сериозна сума на организаторите, но пък отлагането се налага заради невъзможността организаторите да се погрижат за сигурността на всички в арената - бойци, музиканти, фенове. За да не се налага провеждане на събитие без фенове (или със сериозно ограничение на броя зрители), за "Трилър" е по-изгодно да проведе събитието на друга дата, за да не загуби потенциални приходи. 

Нова дата за Пулев - Дос Сантош 

Събитието трябваше да се проведе в "Тойота Център" в Хюстън, Тексас, като в залата домакинските си мачове играе Хюстън Рокетс. Тепърва трябва да се водят преговори за свободни дати за залата, тъй като сезонът в НБА е в разгара си. 

Очаква се през следващата седмица да се проведат срещи, по време на които да се обсъждат потенциални нови дати за събитието. Организаторите ще се опитат отлагането да не се проточи във времето, но това зависи както от това кога съоръжението е свободно, така и от ситуацията с "омикрон". Предвид намаляващата сила на пандемията към настоящия момент, не би трябвало болестта да е толкова сериозна пречка, колкото в момента. 

За съжаление на "Трилър" обаче датите в "Тойота Център" са ограничени заради многото събития, които арената организира. През следващите два месеца освен мачове на Хюстън Рокетс, там ще се проведат и редица концерти - Дуа Липа, Дъ Уикенд и други. Възможно е организаторите да потърсят друг вариант за домакин на събитието, ако не бъде намерена удобна дата за месец март или в краен случай месец април. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички