Фюри: Уайлдър ще нокаутира Джошуа в първи рунд (ВИДЕО)


Фюри: Уайлдър ще нокаутира Джошуа в първи рунд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7184 0

Британският боксьор Тайсън Фюри разкритикува световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа и промоутъра му Еди Хърн, казвайки, че „те са бизнесмени, а аз съм спартанец“. Фюри ще защитава пояса на Световния боксов съвет (WBC) срещу Дионтей Уайлдър на 24 юли Лас Вегас, след като мегасблъсъкът с Джошуа се разпадна. Ей Джей се очаква да се бие със задължителния претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) Олександър Усик, поставяйки и останалите си колани на WBA и WBO през септември, но Фюри разкритикува сънародника си.

„Ще се справя с тези момчета по-късно (Джошуа и Хърн) – най-важното нещо за мен е Уайлдър, най-опасният боксьор в тежка категория, който ще нокаутира Джошуа в първи рунд. Трябва да мина през Уайлдър, след това другите ще получат своите пет минути слава. Както вече казах на Еди Хърн, те са бизнесмени, аз съм спартанец. Разговорите за абсолютната световна титла не означават нищо за мен.

Аз не съм Еди Хърн или Антъни Джошуа. Боксирам се, защото правя това – за това съм роден. Нямам нищо лично срещу Уайлдър. Не ме интересуват пояси или нещо такова да бъде помнено. Загрижен съм да размазвам хора. Ако Уайлдър е пред мен, ще му дам добър урок. Мотивацията? Роден съм да го правя. Не ме интересуват парите, коланите или всичко останало, което идва с тях. Интересувам се от кръв и боя“, започна Фюри пред Sky Sports.

Уайлдър, чийто непобеден рекорд и световна титла бяха доведени до край от Фюри във втория им мач, носеше слушалки и отказа да говори на пресконференцията им по-рано тази седмица. „Разбира се, че Фюри беше по-ранен. Дори и при обстоятелствата, в които се намирах, той не успя да ме нокаутира. Аз бях добре, все още на краката си, така че той има много за какво да се притеснява. Както казах, истината ще те освободи“, сподели американецът.

Уайлдър преди обвини умората, причинена от тежкия му костюм при излизането за мача, и „нелоялността“ на бившия му треньор Марк Бреланд, който хвърли кърпата в седмия рунд. „Да, определено, загубих уважение за него като боксьор. Боксьорите правят луди неща, когато загубят – аз съм в този спорт от дълго време и съм виждал всичко. Тези момчета са губили преди. Има само един, който не е губил преди – в момента стои пред Вас“, завърши „Циганският крал“.

Как премина пресконференцията и срещата "очи в очи" между Фюри и Уайлдър - вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички