Тайсън Фюри: Гарантирам, че Дионтей Уайлдър няма да изкара отвъд седми рунд


Тайсън Фюри: Гарантирам, че Дионтей Уайлдър няма да изкара отвъд седми рунд
Снимка: Getty Images/Guliver

3580 0

Тайсън Фюри обеща да „премине“ през Дионтей Уайлдър за максимум седем рунда. Британецът и американецът се срещнаха на пресконференция във вторник вечер преди третия сблъсък помежду им за титлата на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория на 24 юли в Лас Вегас.

Уайлдър говори кратко и благодари на адвокатите си за това, че са наложили мача, а след това си сложи слушалки и отказа всички въпроси, за да позволи на голия до кръста Фюри да направи дръзка прогноза.

„Разкрих плана си за мача предишния път, защото той не бе достатъчно добър да направи нещо по въпроса. Ще направя същото и този път. Какво ще направя този път? Ще премина през него. Гарантирам, че няма да изкара отвъд седми рунд.

За предишния мач имах само пет или шест седмици да тренирам. Този път имах 18 месеца. Качвам килограми, защото ще търся бърз нокаут. Не смятам, че е психически, физически и емоционално въвлечен. Той прави това поради грешните причини и, когато хората правят това, те свършват наранени впоследствие“, започна „Циганският крал“.

Уайлдър прати Фюри два пъти в нокдаун в първия мач, който приключи при равенство. Фюри спечели категорично втория им двубой. Американецът не обели дума, седейки до бившия си опонент и нов треньор Малик Скот, който настоя, че възпитаникът му ще влезе с нова тактика в третия мач.

Двамата с Фюри влязоха в размяна, а треньорът на Уайлдър заяви малко по-късно: „Дионтей има сурова сила. Той направи няколко промени от психическо естество. Всичко, от което имах нужда, беше атлет, който е възприемчив.

Вярвам, че Дионтей ще стане двукратен шампион с нокаут. Хората не са го виждали във фитнеса. Вторият мач с Бърмейн Стивърн, двубоят с Келвин Прайс – Дионтей се биеше през цялото време на пръсти. Тренирахме неща, които другите не са виждали“, уверен бе Скот.

Фюри разкритикува Уайлдър за тишината си по време на пресконференцията. „Това показва само колко слаб човек и характер е, и колко много боят от предишния мач е взел от него в чисто емоционален и физически аспект“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички