Фюри ще защитава титлата си срещу германец


Фюри ще защитава титлата си срещу германец
Снимка: Guliver/GettyImages

1263 0

Световният шампион в тежка категория във версия WBC Тайсън Фюри ще направи защита на титлата си срещу германския боксьор Агит Кабайел. Това обяви един от промоутърите на британеца Франк Уорън. Срещата ще се проведе на 5 декември.

"Тайсън ще се бие на 5 декември. Даваме на човека, с когото искаме да се бием, а това е Кабайел, 24 часа, за да подпише договора или ще продължим напред. Той е непобеден и има успех над Дерек Чисора. Той беше европейски шампион и е поставен в ранглистата на WBC", обясни Уорън.

28-годишният Кабайел е от кюрдски произход и до момента има 20 победи от 20 мача. Най-сериозиният му съперник досега е Дерик Чисора.  Очакванията бяха Фюри да се боксира срещу по-слаб опонент, с който да "подгрее" за евентуалния сблъсък с Антъни Джошуа догодина.

Както е известно, преди това Ей Джей ще трябва да победи Кубрат Пулев. Двубоят между двамата е седмица след битката на Тайсън Фюри - на 12 декември, отново в Лондон. Наскоро Тайсън Фюри обяви, че трети мач между него и Дионтей Уайлдър няма да има (подробности тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички