Ексклузивно: Как се чувства Кубрат Пулев часове преди мача с Джошуа


Ексклузивно: Как се чувства Кубрат Пулев часове преди мача с Джошуа
Снимка: Lap.bg/ Mandatory credit: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

8929 0

Българският коментатор на срещата Кубрат Пулев - Антъни Джошуа, Огнян Георгиев, разказа интересни подробности за състоянието на Кобрата преди големия двубой за титлата, как е преминала подготовката му и любопитните промени, които претърпя щабът му през последните месеци, докато той се готвеше за звездния си миг. 

"В момента той се чувства много добре и това се потвърждава и от неговия екип. Интересно е да се отбележи, че това може би ще е мачът в който той влиза с най-малко лично тегло от години насам. Ще видим и днес на кантара (бел.ред - в петък), но той каза, че е бил около 107-108 кг. Винаги е бил над 110 кг, стигал е до 115, което значи, че ако наистина е в такава кондиционна форма това ще го направи много по-подвижен и бърз", сподели Георгиев пред Sportlive.bg.

Именно скоростта на Кобрата може да се окаже ключова в двубоя. С най-ниско лично тегло от години насам, българинът ще се опита да изтощи Джошуа, който от своя страна е "налял" мускулна маса, която целенасочено изгуби, за да се подготви кондиционно за реванша срещу Анди Руис. 

ГЛЕДАЙ ДЖОШУА СРЕЩУ ПУЛЕВ - ЕТО КАК

"Колкото до подготовката на Кубрат Пулев, той прекара последния ѝ етап в Белмекен на 2050м надморска височина, което според мен ще даде чисто кондиционно преимущество на Кубрат". 

Най-важното преди двубоя за Пулев е да се запази психически спокоен и да не позволява напрежението да му окаже каквото и да е влияние - така, както може би стана в мача срещу Владимир Кличко преди 6 години. 

"Хората около него казват, че засега най-важно е да му се осигури един психологически балон. Да бъде много спокоен преди самата среща, много фокусиран, да не прегори. Виждали сме неведнъж топ спортисти да бъдат смазвани от напрежението преди толкова голям мач", каза Георгиев. 

Една от големите въпросителни преди битката за световната титла беше свързана с притеснението на феновете, че аркадата на Кобрата, получена първоначално срещу Богдан Дину, отново се е отворила по време на подготовката му. Георгиев обаче успокои феновете, след като самият Пулев е обяснил, че няма никакви здравословни проблеми. 

"Кубрат категорично отрече аркадата да създава проблеми, а и след интервюто имаше и снимки, които показваха, че на друга светлина лицето му изглежда съвсем нормално", сподели Георгиев, който също е забелязал това, но в крайна сметка се е оказало зрителна измама. 

Един от потенциалните проблеми преди битката за титлата за Кобрата беше фактът, че трудно се намират толкова специфични спаринг партньори, които да наподобяват стила на Джошуа". 

Относно спаринг партньорите, съм сигурен, че от екипа на Кобрата са успели да намерят подходящи такива, въпреки спецификите на неговия противник. Антъни е висок с дълги ръце и интересен стил на боксиране също и много тежък удар. Кубрат ни уверява, че цялостно подготовката е минала чудесно и се намира във формата на живота си, същото твърди и Джошуа. За нас остава да изчакаме първия гонг и да видим кой как си е написал домашното", сподели Георгиев. 

До началния гонг остават броени часове, като може да гледате Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа в DAZN (регистрирай се тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички