Джоузеф Паркър иска мач с Кубрат Пулев, но Еди Хърн не иска


Джоузеф Паркър иска мач с Кубрат Пулев, но Еди Хърн не иска
Снимка: Getty Images, колаж на SportLive

4013 0

Британският промоутър Еди Хърн изглежда, че не желае да организира нов мач с участието на най-добрия български боксьор Кубрат Пулев. Предишната нощ новозеландецът Джоузеф Паркър победи Дерек Чисора за втори път, а веднага след мача Хърн заговори за потенциалните следващи съперници на Паркър.

Преди битката с Чисора Джоузеф Паркър разкри, че преговаря за мач с Кубрат Пулев през 2022 година, като дори призна, че срещата може да се състои в София. Еди Хърн обаче дори не спомена Кобрата като възможен следващ съперник на Паркър, а изброи няколко други имена за опонент на бившия световен шампион.

„В момента Джоузеф се намира в страхотна позиция. Може да получи елиминационен мач за IBF с Хъргович. Друга опция пред него е Анди Руис, както и Уайлдър или пък Ортис. Паркър се намира точно в този списък. Трябва му победа над някое от тези момчета, за да атакува отново световния връх“, сподели Еди Хърн след галавечерта в Манчестър.

Последната боксова битка на Кубрат Пулев бе тъкмо срещу клиент на Еди Хърн - в мача за световната титла в тежка категория срещу Антъни Джошуа в края на 2020-а, когато Кобрата бе нокаутиран и за втори път в кариерата си изпусна шанса да стане световен шампион.

В кариерата си Пулев се е боксирал и с друг клиент на Хърн - Дерек Чисора, когото българинът успя да победи. Според Еди Хърн победата на Кубрат Пулев срещу Чисора е била незаслужена, като я определи като "грабеж" спрямо британския боксьор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички