Чисора оцеля след три нокдауна, но Паркър го прегази в епичен дуел


Чисора оцеля след три нокдауна, но Паркър го прегази в епичен дуел
Снимка: GettyImages

14395 0

Бившият световен шампион Джоузеф Паркър не остави никакви съмнения кой е по-добрият боксьор, след като в "Манчестър Арена" прегази Дерек Чисора в мач-реванш между двамата, след като преди година британецът твърдеше, че е "ограбен" от победа над бившия шампион в дивизията.

Макар и да не реализира нокаут, както се надяваше, Паркър беше далеч по-добрият боксьор в събота вечер и след 3 нокдауна нямаше как да не бъде обявен за победител. Съдиите отсъдиха 115:110, 115:111, 114:112, но превъзходството на Паркър беше далеч по-сериозно от това, което демонстрираха картите на съдиите. 

РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ 

Малко след 00:30 часа българско време двамата боксьори се появиха на ринга, като овациите обра Чисора, докато Паркър бе посрещнат с освирквания от домакинската публика. 

РУНД №1 

В първите секунди Паркър беше по-активният боксьор - сериозна разлика с първия им двубой, когато Чисора прати в нокдаун опонента си в рамките на първите 10 секунди. Британецът предприе много дефанзивна стратегия, но 1:53 преди края на рунда нанесе непозволен удар в тила на своя опонент, а 1:36 преди края дясна "кука" на Чизора се размина на сантиметри от Паркър. Той отвърна отлично като 1:08 преди края на рунда нанесе тежък десен прав на своя опонент - рунд в полза на новозеландеца. 

РУНД №2

Чизора откри по-офанзивно втория рунд и направи отлична комбинация от ляв-десен в главата на Паркър, но бившият световен шампион остана на крака. С дясно кроше той направи нова добра атака, но Паркър отговори с брутална контраатака - удар в корема, последван от точен десен в главата на англичанина. Последва невероятна размяна на ъперкъти, която бе спечелена от Паркър, който след това нанесе две крошета в главата на своя "домакин". 

В края на рунда Паркър нанесе нова тежка атака, като запрати опонента си в ъгъла и нанесе 3-4 чисти удара в главата, с което взе и този рунд на своя сметка. 

РУНД №3

Чисора отново откри по-агресивно, но 1:55 преди края на рунда Паркър отново направи зашеметяваща серия, която включваше и фантастичен десен прав, който залюля Чисора. Британецът се опита да контрира с тежко дясно кроше, което не сполучи, но все пак му помогна да се отскубне от тежките атаки на Паркър. 

В рая Чисора отново натисна, но Паркър избегна голяма част от атаките му - трета част в полза на бившия световен шампион. 

РУНД №4

Рундът не беше особено впечатляващ до 50 секунди преди края. Тогава Паркър намери пролука в защитата на Чисора и нанесе тежки удари и с двете ръце, реализирайки първия нокдаун в мача - Чисора, технически, не падна на пода, но съдията спря битката, за да провери състоянието на ангичанината. В края на рунда Чисора едва не беше нокаутиран, но в последните секунди реагира агресивно, опита яростни атаки, но отново не успя да нанесе поражения по Паркър - нов рунд за Паркър. 

РУНД №5

След силните рундове Паркър взе соломоново решение и предприе дефанзивна стратегия. Чисора се възползва от това иа нанесе няколко тежки удари, включително и добър ъперкът 30 секунди преди края на рунда - първи рунд в сметката на Чисора. 

РУНД №6 

В средата на рунда Паркър взе контрол и с много прецизни удари продължи да тероризира главата на Чисора, който от своя страна обаче понасяше добре болката и остана на крака. С дясно кроше, а след това и с десен прав Паркър взе категоричен аванс и в този рунд. 

РУНД №7

Чисора изглеждаше, че е в много добра ситуация, но с брутален ъперкът Паркър го "приспа" - втори нокдаун, но този път Чисора беше на земята, ставайки на 7-ото отброяване. Паркър го притисна в ъгъла и успя да нанесе няколко добри удара, но Чисора контрира - тежки удари в корема, а 20 секунди преди края нанесе 4 точни попадения в главата на Паркър - брутален рунд, отличен отговор на Чисора, но най-вече заради нокдауна Паркър взе и този рунд. 

РУНД №8

Подобно на 4-ия рунд, рундът изглеждаше скучен, но 30 секунди преди края с поредния си точен ъперкът Паркър прати в 3-и нокдаун Чисора. Британецът обаче отново оцеля. 

РУНД №9

В дветата част Чисора се "заби" в единия ъгъл и се опитваше да се опази, но 02;00 преди края Паркър успя да нанесе тежка комбинация от 3-4 удара и с двете ръце. Реферът изглеждаше готов да прекрати двубоя, но Чисора някак се измъкна и на свой ред направи контраатака, с която да спре офанзивата на опонента си. В края Чисора беше по-активен, но не нанесе чисти удари, докато при контрите си Паркър "вкара" два прави удара с лявата ръка, които бяха много прецизни. 

РУНД №10

Най-скучният рунд до момента, в който преобладаваха клинчовете и спорадичните опити на Чисора да атакува, но всяка негова атака беше посрещана от бърз удар с лявата ръка, с която Паркър отлично контролираше дистанцията почти през целия двубой. 

РУНД №11

Паркър методично нанасяше удари и след това правеше крачка назад, осъзнавайки че води в резултата и непозволяваййки на Чисора да набере инерция и да опита финална, отчаяна атака. С десен прав и ляво кроше Паркър взе предимство и в този рунд, докато Чисора почти нямаше сили в краката. 

РУНД №12 

Чисора имаше агресията и желанието, но не и енергията. Паркър нямаше проблем да "затвори" и спечели мача. 

ПРЕДИ БОКСОВИЯ СБЛЪСЪК:

Джоузеф Паркър и Дерек Чисора имат още сметки за уреждане, след като през месец май новозеландецът победи британеца по точки в изключително оспорвана битка. Паркър, който е бивш световен шампион в тежка категория, има 29 победи и само 2 загуби в кариерата си. Чисора, който пък е един от най-опитните боксьори при най-тежките, е с 32 победи и 11 загуби.

На кантара преди мача и двамата боксьори изненадаха с теглото си. Джоузеф Паркър закова стрелката на 113.9 килограма, което е с близо пет килограма повече от предходния мач с Чисора. Това е и най-високото тегло в кариерата на Паркър на професионалния ринг. Дерек Чисора пък е свалил килограми, като в момента тежи 112.5 килограма - с над килограм по-малко от двубоя през май.

Часове преди битката с Чисора Джоузеф Паркър обяви изненадващата новина, че преговаря с Кубрат Пулев за битка през 2022-ра. Кобрата се готви за завръщане на боксовия ринг, където за последно бе в края на 2020-а, когато загуби мача за световната титла в тежка категория срещу Антъни Джошуа.

В кариерата си Кубрат е побеждавал съперника на Паркър - Дерек Чисора. Според промоутъра Еди Хърн, победата на Кубрат Пулев срещу Чисора е "грабеж" спрямо британския боксьор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички