Джошуа - Валин; Уайлдър - Паркър и още 6 епични битки: Кога, къде, какъв е залогът? Пълна програма на "Деня на страшния съд"


Джошуа - Валин; Уайлдър - Паркър и още 6 епични битки: Кога, къде, какъв е залогът? Пълна програма на "Деня на страшния съд"
Снимка: GettyImages

4324 0

След дълги години чакане, най-накрая получихме това, което искахме (горе-долу). Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър се качват на един ринг. В Рияд, Саудитска Арабия, двамата титани в тежка категория за пръв път ще се бият в една и съща галавечер, но за съжаление няма да се изправят един срещу друг (това ще се случи след няколко месеца). 

Джошуа, Уайлдър и над дузина ТОП боксьори в зрелището

"Денят на Страшния съд" е най-мащабното събитие в професионалния бокс в последните години, след като домакините изляха стотици милиони долари, за да осигурят услугите на голяма част от най-големите имена в спорта. Джошуа и Уайлдър може да са участници в двете главни събития, но на ринга ще видим още Дмитрий Бивол, Джарел Милър, Даниел Дюбоа, Ото Валин, Джоузеф Паркър, Филип Хъргович и общо 8 епични битки с много висок залог. 

Кога е галавечерта на Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър? 

Събитието е на 23.12 - току преди Коледа, за абсолютен кеф на феновете на бокса. Арена на битките ще е "Кингдъм Арена", която беше открита в края на октомври с битката Тайсън Фюри - Франсис Нгану. Мащабното съоръжение беше построено само за 60 дни и е комплекс, в който може да се проведе всичко - от футболен мач до хитов концерт. В събота вечер обаче приема най-голямото боксово събитие в скорошната история на бокса. 

Началният час е 18:00 българско време, а след 21:00 часа се очакват главните събития! 

Къде можем да гледаме "Денят на страшния съд" с участието на Джошуа и Уайлдър? 

8-те битки от галавечерта в Рияд, включително мачовете на Антъни Джошуа у Дионтей Уайлдър, могат да се гледат само по един начин - чрез абонамент и заплащане на "pay-per-view" събитие в DAZN,com (линк към платформата). 

В момента тече промоция, според която месечният абонамент за първия месец може да е в размер на 5 лева (при абониране за година), както и 8.99 лева (при абониране месец за месец). Цената за боксовата галавечер е 29.99 лева. Можете да разгледате всички планове за абонамент в DAZN тук

Гледайте Джошуа, Уайлдър, Паркър и

Какъв е залогът на събитието? 

Вече знаем, че Тайсън Фюри и Олександър Усик ще се бият през февруари именно в Саудитска Арабия (през февруари). Ако "Денят на Страшния съд" се развие "по план" и Джошуа и Уайлдър спечелят мачовете си, то това ще означава гарантиране на сблъсък между тях - през март 2024 година. Това е (може би) най-дългоочакваният дуел в тежка категория за последното десетилетие - от деня, в който Ей Джей нокаутира Владимир Кличко през 2017 година! 7 години по-късно мокрият сън на боксовия фен най-накрая ще се изпълни! 

Това обаче не е всичко. Дмитрий Бивол бързо се превръща в най-доминиращата сила в бокса на всяко ниво, след като смачка от бой Канело Алварес през миналата година. Победа само ще затвърди впечатлението, че той е боксьорът, привличащ най-сериозен интерес към себе си. 

Гледайте Джошуа, Уайлдър, Паркър и

За Филип Хъргович залогът също е висок - загуба би означавала раздяла със статута на задължителен претендент на IBF за световната титла. За Джоузеф Паркър, който ще се бие срещу Уайлдър, загуба ще означава окончателен край на мечтата отново да е световен шампион. 

Даниел Дюбоа и Джарел Милър пък има най-висок залог - релевантност в тежка категория. Дюбоа със сигурност иска нов шанс за световната титла, след като бе победен от Усик, а "Голямото Бебе" Милър трябва да докаже, че проблемното му минало няма да му попречи да се опита да пробие към най-високите етажи на тежка категория. 

Кои са мачовете, които ще се изиграят по време на "Деня на Страшния съд"?

За разлика от много други бойни вечери, от месец знаем всички битки, които ще се проведат. И нито една не е за изпускане. Ето и всички боксови дуели, които ще видим: 

  • Дионтей Уайлдър - Джоузеф Паркър 
  • Антъни Джошуа - Ото Валин 
  • Дмитрий Бивол - Линдън Артър 
  • Даниел Дюбоа - Джарел Милър 
  • Джай Опетая - Елис Зоро 
  • Филип Хъргович - Марк Де Мори 
  • Арсланбек Махмудов - Агит Кабайел 
  • Франк Санчес - Жуниор Фа 

Пълна програма на боксовото мегасъбитие с Джошуа и Уайлдър

През цялата седмица има редица промоционални събития, посветени на топ боксьорите, които ще видим в действие. Ето и най-важните събития в следващите дни: 

  • Вторник: Пристигане на боксьорите в Рияд (18:00 часа българско време) 
  • Сряда: Открита тренировка на участниците в галавечерта (18:00 часа българско време) 
  • Четвъртък: Пресконференция преди битките (18:00 часа българско време) 
  • Петък: Кантар (18:00 часа) 
  • Събота: Денят на Страшния съд - боксова галавечер (18:00 часа българско време) 

Планове за абонамент в DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички