Датата 23.12 е най-значимата в близката история на бокса. Причините са безбройни!


Датата 23.12 е най-значимата в близката история на бокса. Причините са безбройни!
Снимка: GettyImages/ колаж: Sportlive.bg

6132 0

След като почти цяла година в тежка категория на професионалния бокс не се случи почти нищо интересно, в края на годината феновете на спорта получават фантастичен подарък, благодарение на стотици милиони долари, които Саудитска Арабия наля, за да организира най-мащабната боксова галавечер в последните години. 

Джошуа, Уайлдър и над дузина ТОП боксьори в зрелището

"Денят на страшния съд" е боксово събитие №1 в близката история на бойния спорт, след като на един ринг ще видим бивши и действащи световни шампиони, претенденти за най-ценните колани и свирепи съперници, търсещи доказване на най-високо равнище. Всичко това ще бъде оглавявано от Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър, Джоузеф Паркър, Дмитрий Бивол и още над една дузина топ боксьори!

Още: Трайчо Бокьора трупа мач след мач след Усик - Джошуа: Какво се случва на ринга и каква контузия получи?

"Денят на страшния съд" - най-добрата боксова галавечер от години 

Рядко сме ставали свидетели на боксова карта, която да "няма празно". Дори откриващите двубои, които по традиция са с най-малък заряд и между имена, които повечете фенове не са чували, ще бъдат от изключителна класа. 

Гледайте Джошуа - Валин и Уайлдър - Паркър с абонамент в DAZN

Огромна част от боксовия елит ще се бие на един ринг 

Няма боксово събитие, което да има две основни имена, които да оглавяват галавечерта, като "Денят на страшния съд". Разбира се, това са Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, които оглавяват картата, но не само те са интересни за масовия боксов фен. Дмитрий Бивол - човекът, който направи Канело Алварес на пух и прах преди няколко месеца, също ще участва в боевете в Саудитска Арабия. Той ще се изправи срещу Линдън Артър в двубой, който дори се очертава да е най-интересен за вечерта. 

Още: Време е за бойна седмица! "Денят на Страшния съд" е тук и ще бъде незабравимо зрелище (ВИДЕО)

Уайлдър ще оглавява главното събитие в

Ето и кои са всички битки, които ще видим в Рияд: 

  • Дионтей Уайлдър - Джоузеф Паркър 
  • Антъни Джошуа - Ото Валин 
  • Дмитрий Бивол - Линдън Артър 
  • Даниел Дюбоа - Джарел Милър 
  • Джай Опетая - Елис Зоро 
  • Филип Хъргович - Марк Де Мори 
  • Арсланбек Махмудов - Агит Кабайел 
  • Франк Санчес - Жуниор Фа 

Кога е боксовата галавечер с участието на Джошуа, Уайлдър и боксовия елит? 

Още: Договориха дата за екшъна Антъни Джошуа - Дионтей Уайлдър, трябва да се изпълнят две условия

Шоуто в бокса, което е идеален коледен подарък за всеки фен, ще се проведе на 23.12 (събота) в Рияд, Саудитска Арабия. Битките ще са на "Кингдъм Арена" - съоръжение, построено за едва 60 дни, но побиращо 40 хиляди души! Дебютът на арената беше за сблъсъка Тайсън Фюри - Франсис Нгану. 

Феновете на бокса в България могат да гледат цялото събитие и всички битки само по един начин - чрез абонамент и заплащане на "pay per view" в DAZN (абонамент тук). Събитието ще струва 29.99 лева, което е и една от най-ниските цени в света за галавечерта. За сравнение - в САЩ ще плащат около 40 долара, а във Великобритания - 19.99 паунда. 

8-те мача с участието на Уайлдър и Джошуа са на стойност 29.99 лева в DAZN

Това е само началото за бокса в тежка категория

Още: Последният нокаут на Джошуа - смразяващ, брутален и... забравен?! (ВИДЕО)

Мегасъбитието в Рияд обещава да е само началото на зрелището за тежка категория, а и като цяло за професионалния бокс. 2024 година ще надгради над "Деня на Страшния съд", като именно тази галавечер ще определи дали ще видим Дионтей Уайлдър срещу Антъни Джошуа. 

Мечтан дуел е заложен на карта 

Ако и двамата боксьори спечелят в събота вечер, то те ще се изправят един срещу друг през 2024 година. Това се очаква да се случи през март, отново в Саудитска Арабия, като и двамата ще получат гарантирано около 100 милиона долара на калпак. 

Също така, месец по-рано - през февруари, ще се проведе и обединителният мач между Тайсън Фюри и Олександър Усик. Двамата ще спорят за званието абсолютен шампион в тежка категория. Както можете да се досетите, мачът ще се проведе отново в Саудитска Арабия. 

През 2024 година можем да видим два от най-чаканите двубоя в бокса!

Най-доброто обаче е оставено за втората половина на 2024 година. Големият план на организаторите е победителите в двата дуела да се изправят един срещу друг през есента или зимата на следващата година. 

Затова и "Денят на Страшния съд" е толкова значимо събитие за световния бокс. Първо, не сме виждали толкова звезди в спорта на един ринг, поне не в близката история на спорта. Второ, събитието ще даде старт на поредица от мачове, за които боксовите фенове мечтаят от години! 

И цялото шоу може да се гледа в DAZN (регистрация тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички