Време е за бойна седмица! "Денят на Страшния съд" е тук и ще бъде незабравимо зрелище (ВИДЕО)


Време е за бойна седмица! "Денят на Страшния съд" е тук и ще бъде незабравимо зрелище (ВИДЕО)
Снимка: DAZN.COM

7183 0

2023 година, особено в тежка категория на професионалния бокс, беше разочароваща. Така и не видяхме битките, които искахме да видим, след като Фюри "избяга" от Усик, а най-голямото зрелище беше между Фюри и Нгану. "Денят на Страшния съд" обаче ще обърне хода на тази година на 180 градуса с най-голямото зрелище, което сме виждали в тежка категория. Поне в скорошната история на категорията. 

Бездънните джобове на Саудитска Арабия влязоха в употреба, за да бъде организирана най-мащабната, най-значимата и най-бруталната боксова галавечер за година, в която на един ринг ще видим Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър, Джоузеф Паркър, Дюбоа, Хъркович и още куп топ боксьори. 

Още: Договориха дата за екшъна Антъни Джошуа - Дионтей Уайлдър, трябва да се изпълнят две условия

Уайлдър и Джошуа на една крачка от мечтания дуел 

Безспорно е, че най-голям интерес ще генерират именно Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър - двама ранени бивши шампиони, които са готови на всичко, за да си върнат поясите. И "Денят на Страшния съд" ще реши съдбата им. 

Джошуа, Уайлдър и над дузина ТОП боксьори в зрелището

Очаква се двамата да се изправят един срещу друг в първата половина на 2024 година, като една от целите на предстоящото събитие е да "подгрее" за този дългоочакван двубой. За целта обаче и двамата трябва да спечелят мачовете си. 

Още: Франсис Нгану заговори за следващото си предизвикателство и се закани на Антъни Джошуа

Джошуа се изправя срещу Ото Валин в едно от двете главни събития. Безспорно обаче най-добрият мач за вечерта е Дионтей Уайлдър срещу Джоузеф Паркър - новозеландецът, който също се е прицелил в завръщане на световния връх. 

Кои са всички участници? 

Това обаче не е всичко. В непредвидим и много лют дуел ще видим Даниел Дюбоа срещу Джарел Милър! Първият сериозно изпоти Олександър Усик при защитата на титлата на украинеца, а вторият трябваше да е едно от големите страшилища в тежка категория преди да изгърми с допинг. Сега "Голямото бебе" ще иска да се докаже срещу едно от утвърдените имена в тежка категория. Дюбоа от своя страна все още се чувства ощетен в двубоя с Усик и в Рияд ще иска да демонстрира на всички, че заслужава нов шанс за една от 4-те основни титли в тежка категория! 

Дионтей Уайлдър срещу Джоузеф Паркър е

Още: Пак в Рияд: И Антъни Джошуа, и Дионтей Уайлдър също се бият там през тази година

Задължителният претендент на IBF - Филип Хъргович, също ще е на ринга в Рияд, като ще защитава своя статут срещу Марк Де Мори. 

В същата вечер ще видим и "палача" на Канело Алварес - Дмитрий Бивол. Той ще се изправи срещу Линдън Артър. Ето и кои са всички битки в бойната карта: 

  • Дионтей Уайлдър - Джоузеф Паркър 
  • Антъни Джошуа - Ото Валин 
  • Дмитрий Бивол - Линдън Артър 
  • Даниел Дюбоа - Джарел Милър 
  • Джай Опетая - Елис Зоро 
  • Филип Хъргович - Марк Де Мори 
  • Арсланбек Махмудов - Агит Кабайел 
  • Франк Санчес - Жуниор Фа 

8 епични дуела, които гарантират истинско шоу и незабравима боксова гала за тези, които искат да гледат бокс от най-високо ниво. 

Още: Антъни Джошуа няма да се оттегли преди да има бой с Тайсън Фюри, знае двете му слабости

Джошуа трябва да бие Ото Валин, ако иска нов шанс за титлата

Кога и къде е събитието? 

"Денят на Страшния съд", или както е другото подходящо име за галата - Деня за раплата", ще се проведе току преди Коледа - на 23-ти декември - просто няма по-добър коледен подарък за феновете на спорта. Зрелището ще се проведе в Рияд, Саудитска Арабия, и ще започне в 18:00 часа българско време, като се очаква основната част от картата да се излъчи след 21:00 часа българско време.  

Как можем да гледаме събитието с Джошуа и Уайлдър? 

Още: Докъде стигна?! Антъни Джошуа се самопредлага за бой срещу Франсис Нгану

Епичното зрелище, което ни очаква, ще може да се гледа в България, но единствено в стрийминг платформата DAZN (регистрация и абонамент). Създадената в Англия компания държи правата за излъчване. 

Галата

За да може да се гледат всички битки, потребителите трябва да имат платен абонамент (месечен или годишен), както и да заплатят допълнителна такса за самото събитие. То попада в графата "pay per view", като цената на самото събитие е 29.99 лева! 

За сравнение, излъчването в Англия ще струва 20 паунда, докато в САЩ - 40 долара! И определено цената си заслужава, защото за пръв път от години в тежка категория ще има толкова много топ боксьори на един ринг в една вечер! 

8-те мача с участието на Уайлдър и Джошуа са на стойност 29.99 лева в DAZN

Още: "Наистина вярвам в това": Тайсън Фюри разкри на колко литра бира би победил не само Нгану, но и Джошуа

"Трябва да оставим отпечатък": Уайлдър призова Джошуа да се бие с него

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички