Олександър Усик ще отстъпи реда си, за да се проведе битката Джошуа - Фюри


Олександър Усик ще отстъпи реда си, за да се проведе битката Джошуа - Фюри
Снимка: Getty Images/Guliver

2315 0

Най-голямата "пречка" пред суперсблъсъка между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри на практика е елиминирана. Задължителният претендент за титлата на Световната боксова организация (WBO) Олександър Усик изрази готовност да отстъпи реда си за мач срещу Ей Джей, за да може светът да види битка с Тайсън Фюри, която да излъчи абсолютен шампион в тежка категория.

Усик, който наскоро премина от полутежка в тежка категория, заяви, че все още желае да се бие с Джошуа, но е склонен да изчака, за да позволи на Джошуа и Фюри да проведат битката, която жадуват всички. 

"Четирите пояса може да се окажат в ръцете на само един човек. Такава възможност идва веднъж в живота. Всички трябва да обсъдим това, за да се стигне до обединителен двубой, защото това наистина е голямо събитие", коментира Усик.

"Все още искам да се бия с Джошуа. Има много фактори, за да се проведе тази битка. Моят екип, всички участници и всички заинтересовани страни вече работят за провеждането на такъв мач. Но все още има много хора, които желаят да се бият с Джошуа, като Тайсън Фюри", добави още той.

Преди дни се появи информация, че Джошуа и Фюри дори може да се откажат от титлите си, за да се бият (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички