Браво! Втора българка спечели медал и си осигури квота за Олимпиадата в Париж


Браво! Втора българка спечели медал и си осигури квота за Олимпиадата в Париж
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1443 0

Отлична новина долетя от Полша! Боксьорката ни Светлана Каменова донесе втора радостна новина за България от боксовия ринг на Европейските игри в Краков.

След като по-рано Станимира Петрова в категория до 54 кг, сега двукратната световна бронзова медалистка и двукратна европейска вицешампионка също си осигури медал в Полша, както и квота за Олимпийските игри в Париж догодина. В директна битка за виза за Франция опитната ни националка преодоля представителката на домакините Юлия Шеремета.

В категория до 57 килограма Светла се справи с напористата полякиня. Тя взе предимство в първите два рунда и въпреки опитите на Шеремета да промени изхода на срещата в третия, това не бе по силите й. В типичния си стил Каменова се забавлява с Шеремета и от дистанция контролираше случващото се на ринга, за да вземе победа с 5:0.

Така Светла си осигури минимум бронзов медал и ще има възможност да дебютира на Олимпийските игри в Париж догодина. За място на финал в петък вечер Каменова ще боксира с голямата си съперничка – Ирма Теста (Италия), с която имат разменени победи в редица финали на престижни турнири.

Преди това петкратният ни европейски шампион за подрастващи Радослав Росенов бе спрян на четвъртфиналите. 19-годишният ни талант проведе много здрав мач и се хвърли смело срещу действащия вицешампион на Европа и трети в света Лаша Гурули (Грузия). Въпреки че направи равностоен мач, на национала ни бе присъдена загуба с 0:5 съдийски гласа.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кубрат Пулев се готви за бой в САЩ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички