Само една победа дели Радослав Росенов от олимпийска квота в бокса


Само една победа дели Радослав Росенов от олимпийска квота в бокса
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5536 0

Радослав Росенов е само на още една стъпка от спечелване на квота за Олимпийските игри в Париж. 19-годишният ни талант, който е 5-кратен европейски шампион за юноши и младежи и двукратен носител на Купа "Странджа", постигна втора впечатляваща победа на Европейските игри в Краков.

Пореден силен мач за Росенов

В категория до 63.5 килограма националът ни не даде шанс на британеца Рийз Линч. Росенов изигра много силна среща, в която отново демонстрира прекрасно движение по ринга и много чувство към контриращите действия. Той не трепна и пред нечистите действия на противника си, който бе санкциониран за мръсната игра. Напълно логично съдиите присъдиха и победа на национала ни с 5:0 гласа.

Така Радо се класира за четвъртфиналите в Краков. От сигурен медал и квота за Париж го дели Лаша Гурули (Грузия), който е трети от Световното първенство в Ташкент и европейски вицешампион от Ереван, но при 67-килограмовите. Мачът е на 28 юни.

Днес ни очаква още един двубой с участие на български национал. На ринг Б около 15:30 часа ще видим Даниел Асенов. 6-кратният европейски шампион за мъже и подрастващи ще се изправи в дебютния си двубой срещу Якуб Сломински. Срещата с представителя на домакините е в категория до 51 килограма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички