Боксът все по-близо до изхвърляне от програмата на Олимпийските игри в Париж 2024


Боксът все по-близо до изхвърляне от програмата на Олимпийските игри в Париж 2024
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1774 0

Вероятността боксът да бъде изключен окончателно от програмата за Париж 2024 става все по-голяма, обявиха от Международния олимпийски комитет (МОК). Според централата, управляваната от руснака Умар Кремльов Международна боксова асоциация (ИБА) не показва никакъв интерес към спорта или спортистите.

За момента квалификациите за Париж се ръководят от МОК. От централата обаче подчертават, че "едно от следващите решения може да бъде изключване на бокса от Олимпийските игри в Париж".

"ИБА ни показа на последния си Конгрес за пореден път, че не е заинтересована от спорта или боксьорите, а от увеличаване на собственото си влияние. Дискусиите да бъдат спирани състезателите за квалификации и Олимпийски игри не могат да бъдат разчетени по различен начин", заяви говорител на МОК, цитиран от Ройтерс.

"Решението да бъде продължен договорът на 'Газпром' като основен спонсор на федерацията буди тревога. Повтаряме това от 2019 насам и го правим често. За нас това означава, че ИБА ще продължи да бъде зависима от компания, която е под контрола на руското правителство".

В последния Конгрес на ИБА участниците гласуваха против нови избори и оставиха Кремльов на поста президент. Това се случи, след като неговият съперник Борис ван дер Форст не бе допуснат до вот, което също тревожи МОК.

"Всички факти ще бъдат взети под внимание, когато МОК обсъжда следващото си решение. След последните събития, едно от тези решения може да бъде изваждането на бокса от програмата за Олимпийските игри в Париж", добавя говорителят на организацията.

Още спортни новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички