"Тръгваме по пътя още веднъж" - появи се нов кандидат за Олимпиадата през 2036 или 2040 година


"Тръгваме по пътя още веднъж" - появи се нов кандидат за Олимпиадата през 2036 или 2040 година
Снимка: Getty Images

1891 0

Мексико официално обяви намерението си да кандидатства за домакинство на Олимпийските игри през 2036 или 2040 година!

"Тръгваме по пътя още веднъж да бъдем организатори на Олимпиада", обяви президентът на Мексиканския олимпийски комитет - Мария Хосе Алкала, на пресконференция, на която присъства и външният министър Марсело Ебрард.

Мексико вече е бил домакин на лятна Олимпиада - през 1968 година, а през 2026 страната за трети път ще приеме Световното първенство по футбол, този път в партньорство със САЩ и Канада.

"Мексико е спортна сила. Нашата цел е да докараме Олимпийските игри тук през 2036, ако ли не - през 2040", заяви Ебрард, който уточни, че все още не е обсъждано кои съоръжения ще приемат различните спортове. "Не трябва градовете да се адаптират към Олимпиадата. Не трябва да се строят големи съоръжения, които после не се използват. Трябва да е обратното - Олимпийските игри трябва да се адаптират към градовете", допълни той.

Дотук интерес, макар и неофициален, към домакинство на Игрите през 2036 са изразили Истанбул, Египет и Индонезия. През лятото кметът на Лондон също заяви интерес към форума! Домакините на следващите 3 Олимпиади вече са определени - Париж, Франция (2024), Лос Анджелис, САЩ (2028) и Бризбейн, Австралия (2032).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички