Лондон пожела Олимпийските игри през 2036 г.


Лондон пожела Олимпийските игри през 2036 г.
Снимка: Getty Images

1008 0

Лондон ще кандидатства на домакинство на Олимпийските игри през 2036 година, съобщи кметът на столицата на Англия Садик Хан. Той заяви това по време на церемония по случай 10-годишнината от Олимпиадата в Лондон през 2012 г.

По традиция Международния олимпийски комитет определя домакина на следващите Игри 9 години по-рано. Кметът на Лондон заяви, че неговата служба работи активно по плановете за връщане на Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон.

Работим върху план за връщане на Олимпийските игри в Лондон и ще ви кажа защо. През последните няколко дни видяхме последиците от изменението на климата във връзка с горещите вълни, във връзка с тревните пожари. Това, от което се нуждаем, е да се уверим, че бъдещите игри ще са природосъобразни и това, което правим, е да работим по план за най-екологичните игри отколкото досега“, заяви Хан пред Sky Sports.

Най-рано Лондон може да кандидатства за Игрите през 2036 г., като Париж вече е определен да бъде домакин на следващата Олимпиада през 2024 г., следван от Лос Анджелис през 2028 г., а Австралия и Бризбейн са съвсем близо за получаване на домакинството през 2032 г.

А ето как инфлацията удари следващата Олимпиада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички