С танцова стъпка и брутален ъперкът Тайсън Фюри прати Дилиън Уайт да си ляга


С танцова стъпка и брутален ъперкът Тайсън Фюри прати Дилиън Уайт да си ляга
Снимка: GettyImages

71419 0

Дългоочакваното завръщане на Тайсън Фюри на Острова определено не разочарова, след като шампионът на WBC проведе истинска боксова лекция в продължение на 6 рунда и в края на 6-ата част нокаутира Дилиън Уайт с брутален ъперкът! 

В рекорден за бокса в Европа двубой, който събра 94 хиляди души на стадион "Уембли", непобеденият в кариерата си шампион нямаше никакви проблеми с това да защити титлата си. Фюри беше безапелационен и изпълни перфектно плана си за срещата, използвайки всичките си предимства, за да се добере до нокаут в рунд №6. 

ВИЖТЕ ОЩЕГАЛЕРИЯ от бруталната защита на титлата на Фюри срещу Уайт

От самото начало изходът от битката изглеждаше предизвестен. Уайт изхаби страшно много усилия само и само да се добере до Фюри, който лесно го държеше на дистанция. С ляво кроше и редовни прави удари с лявата си ръка той взе всички рундове по точки, а в края на 6-ия рунд прати зашеметяващ ъперкът в брадичката на Уайт, който беше пратен на пода. 

Уайт все пак се изправи, но съдията прецени, че претендентът не може да продължи да се бие - край на мача и победа с технически нокаут в полза на Фюри. 

ПРОДЪЛЖАВА НАДОЛУ

Как се развиха всички битки от галавечерта на Фюри и Уайт вижте ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕГАЛЕРИЯ от бруталната защита на титлата на Фюри срещу Уайт

РАЗВОЙ НА МАЧА ТАЙСЪН ФЮРИ - ДИЛИЪН УАЙТ

Всички мачове преди срещата се изиграха и след малко стартира битката за световната титла на WBC! Двамата се качиха на ринга 5 минути след полунощ и битката е готова да започне! 

РУНД №1 

Двамата започнаха с удари в ръкавиците помежду си, като пръв в атака Дилиън Уайт. Интересно решение беше взел Дилиън Уайт, който излезе с обратен гард срещу своя британски опонент. Първият сериозен удар попадна в главата на УАйт, който с десен прав откри актива си в срещата. Определено първият рунд беше разузнавателен, като малко по-активен бе шампионът, но Уайт показа нелоша защита с новия си стил гард - рунд за Фюри. 

РУНД №2 

Уайт заложи на стандартен гард за втория рунд, като претендентът се опита да атакува помощно с дясна ръка, но Фюри се защити брилянтно и вкара бързи 2-3 удара, за да вземе аванс и в този рунд. Ляво кроше и ляв прав разклатиха Уайт 50 секунди преди края на рунда. Последваха ляв-десен и нов рунд в полза на Фюри. Интересното е, че Циганския крал също обърна гарда си във втория рунд. 

РУНД №3 

В третата част Уайт излезе много активен, като вкара прав в главата на шампиона. Той обаче отвърна с перфектна защита и контраатаки с по 1-2 удара, с които отново прати далеч своя опонент. С перфектна "стъпка" и безотказното ляво кроше Фюри изравни и поведе в рунда. 

РУНД №4 

След мръснишки номер на Уайт мачът беше спрян за малко, след като удари непозволено своя опонент. Това ядоса Фюри, който малко по-активно започна да налага опонента в главата. Освен това шампионът всеки път, когато Уайт се опитваше да влезе на близък бой, успяваше да се измъкне. В този рунд Уайт получи и лека аркада в близост до дясното око. 

РУНД №5 

Фюри продължи да оперира основно с лявата ръка и да се предпазва отлично от бой в близка дистанция. Всеки опит за по-мощна атака на Уайт беше срещан с добра защита и бързо ляво кроше, което продължаваше да трупа точки в полза на Фюри. С атака ляв-десен Фюри разклати сериозно своя опонент 40 секунди преди края на рунда и записа поредната част на своята сметка. 

РУНД №6 

6-ият рунд бе отражение на срещата - Уайт хвърляше безпомощни удари, които намираха само въздуха на стадион "Уембли", а Фюри лесно трупаше точка по точка с безпощадната си лява ръка. С брутален ъперкът 10 секунди преди края Уайт беше пратен на пода. Съдията не отброи до 10, след като Уайт се изправи, но категорично не беше в състояние да се бие и реферът прекрати срещата. 

ВИЖТЕ ОЩЕГАЛЕРИЯ от бруталната защита на титлата на Фюри срещу Уайт

Часовете преди Фюри - Уайт

Тайсън Фюри пристигна в залага към 21:00 часа българско време, но не беше в обичайното приповдигнато настроение. Той бе в компанията на своята съпруга Парис и част от антуража си. 

Интересното е, че няма и следа от Уайт, който не попада в кадрите на телевизията. От своя страна Фюри съпроводи до ринга Айзък Лоу за мача му срещу Бол. 

Преди сблъсъка Тайсън Фюри - Дилиън Уайт

Шампионът на WBC Фюри продължава да е без поражение в своята легендарна и колоритна кариера. След дългогодишно отсъствие от Острова и повече боеве в САЩ, Тайсън се завръща пред британските зрители след епична трилогия срещу Дионтей Уайлдър, в която първата среща завърши наравно, а следващите две - категорично спечелени от Фюри с нокаути. 

Фюри е в невероятна форма и до момента през кариерата си има 32 двубоя, 31 победи (22 от тях с нокаут), 1 равенство и нито едно поражение! 

Срещу него се изправя друг горд представител на британския бокс - Дилиън Уайт. Крадеца на трупове, както е известен нокаутьорът, премина през всякакви перипетии, за да се добере до нов шанс да се бие за титлата. 

В кариерата си той има само две поражения - от Антъни Джошуа и Александър Поветкин, на професионалния ринг. 28 са победите му, от които 19 са с нокаут. Поражението от Поветкин повлия положително на Уайт, който се реабилитира с феноменално представяне срещу руснака преди година, печелейки с технически нокаут в 4-ия рунд. 

Новини за Тайсън Фюри - Дилиън Уайт 

Ето и няколко статии, с които да "загреете" за боксовото шоу в събота вечер: 

Единственият боксьор, успял да разкървави и нанесе тежки последствия на Тайсън Фюри (ВИДЕО) 

Опити за убийство, глад и баща на 13 - тежката история на Дилиън Уайт 

Какво показа кантарът преди Тайсън Фюри - Дилиън Уайт 

Усик обяви кого ще подкрепя измежду Фюри и Уайт 

Антъни Джошуа даде прогнозата си за Фюри - Уайт 

Зрелището Джошуа - Уайт и как едва бяха разтървани след здрав бой след гонга (ВИДЕО) 

Програмата на галавечерта на Тайсън Фюри и Дилиън Уайт

Както вече знаете, главното събитие е последно в програмата, която е изключително интересна. Започва в 20:00 часа с няколко двубоя, които не попадат в телевизионната програма, като в 21:00 часа българско време вече в ефир ще се проведат няколко зрелищни двубоя. Ето и кои са те. 

  • Екоу Есуман - Дарън Тетли 
  • Томи Фюри - Даниел Бочиански (лека тежка категория) 
  • Айзък Лоу - Ник Бол (категория перо)
  • Дейди Аделейе - Крис Хийли (тежка категория)

Цялата галавечер може да следите на живо в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички