"Когато го тупна с тия ръкавици, няма да стане!": Думите на Боби Велев преди светкавичния нокаут


"Когато го тупна с тия ръкавици, няма да стане!": Думите на Боби Велев преди светкавичния нокаут
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7096 0

Невероятно посрещане получи Борислав Велев (11 победи, 11 с нокаут) след спечелването на интерконтиненталния младежки пояс на Световния боксов съвет в суперполусредна категория. Всички състезатели на клуба и ученици в спортното училище на „Левски“ приветстваха с бурни овации 23-годишния талант. Треньорът на клуба Владислав Георгиев се беше погрижил за празнична обстановка с балони и торта.

Борислав Велев благодари на всички, които бяха дошли и разказа как е тръгнал от тази зала. Той посъветва младите боксьори на „Левски“ да слушат повече своя треньор, ако искат да постигат успехи. Нокаутьорът разказа интересен момент непосредствено преди мача с Амарилдо Врая, който приключи само за 40 секунди.

„Когато ми сложиха ръкавиците в съблекалнята и ги усетих, казах на моя треньор „Бате Владо, когато го тупна с тия ръкавици, няма да стане“. Точно така се получи. Наясно съм с каква сила притежавам“, сподели Боби Велев.

Президентът на Pro Box Promotions Дани Дамянович разказа как винаги е бил наясно с качествата на Борислав Велев.

„Вярваме, че тепърва предстои много сериозна кариера. Ще направим събитие, на което ще се разиграят шампионски пояси. В България има състезатели на това ниво, а Рой е един от тях. Тепърва предстои да изграждаме неговия рейтинг и умения с неговия мениджър Васко Алексеев и с треньора Владислав Георгиев. В България има хора с ген и качества. От нас зависи как ще ги развием. Благодаря на Боби Велев за усилията, които положи. Мина през трудни моменти в живота си, но успя!“

Дани Дамянович разкри, че заедно с мениджъра Васко Алексеев работят по организацията на една от най-интригуващите професионални боксови галавечери в историята на България. Очаква се шоуто да е през есента, а в следващите седмици ще има повече подробности.

Нетипичният купон за боксовата зала на „Левски“ на стадион „Георги Аспарухов“ приключи много бързо с началото на сутрешната тренировка под ръководството на Владислав Георгиев.

„Зарадвахме цяла България. Ще продължаваме да го правим“, каза треньорът, а около 30 таланти сложиха ръкавиците. С огромна мотивация те започнаха да блъскат по крушите, мечтаейки да повторят успеха на Борислав Велев.

Друг роден боксьор - Трайчо Боксьора от Люлин, имаше честта да вземе участие в галавечерта на Олександър Усик и Антъни Джошуа. Любопитното е, че Трайчо Боксьора за малко щял да изпусне галата Джошуа - Усик, тъй като го привикали в районното за побой над съсед (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички