Кондиционен гуру: Пулев е много силен човек, отличен плувец и спринтьор


Кондиционен гуру: Пулев е много силен човек, отличен плувец и спринтьор
Снимка: Instagram на Кубрат Пулев

4916 0

Един от най-популярните кондиционни и фитнес треньори в Америка - Анхел Ередия, вече работи с Кубрат Пулев. Гуруто, по прякор "Мемо", готви българина за предстоящия мач на 9 ноември срещу Райдъл Букър. Той призна, че е впечатлен от качествата на Пулев от малкото време, в което си сътрудничат.

"Принципно, работя върху кондицията му. Той е много силен човек. Работи много усилено. Той не само трябва да поддържа експлозивността си, но искаме да повишим издръжливостта му и да увеличим малко повече силата му. Очевидно, това е първият ни тренировъчен лагер, но от това, което видях досега, той е много добър плувец и много добър спринтьор. Знам, че този лагер е кратък - 8 седмици, но ако всичко върви добре, за следващия лагер може да направим поне 13 седмици тренировки и можем да правим повече силови тренировки и да добавяме тежести. Ще имаме повече време да работим върху това, а също така да увеличим скоростта му и да го докараме в пик в точното време", обясни Ередия пред вoxingсcene.com.

"Имах няколко срещи с него преди и щяхме да правим лагер в Германия, когато той се би срещу братовчеда на Тайсън Фюри, но логистиката не проработи. успяхме да я разработим за този двубой. Неговият мениджър Ивайло и аз имахме среща точно преди последния мач на Угас през юли. Той каза, че е време да търкулнем топката, защото той е задължителен претендент за мач с победителя между Джошуа и Руис. Те ще се бият през декември и се предполага, че Пулев ще се изправи срещу победителя през май. Така че, той трябва да остане зает, за да е готов за който и да спечели, затова е този мач през ноември", добави Мемо. Вижте в този материал очакванията на Боб Аръм от евентуален бой Пулев - Анди Руис. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички