Съперникът на Кубрат Пулев се отказа, излиза срещу американец, прекарал 12 години в затвора


Съперникът на Кубрат Пулев се отказа, излиза срещу американец, прекарал 12 години в затвора
Снимка: БГНЕС

18834 0

Съперникът на Кубрат Пулев за двубоя на 9 ноември бе сменен. Българинът трябваше да се изправи срещу опасния австралиец Марк де Мори, но ESPN информира, че той се е отказал.

Неговото място ще бъде заето от  38-годишния американец Райдъл Букър. Все още обаче няма нищо не е подписано, тъй като договорката е само устна. Очаква се официално потвърждение в близките дни, но новината се потвърждава пред американското издание от двама източници, близки до организацията на двубоя. Битката между двамата ще е подгряваща за галадвубоя на вечерта на 9 ноември между Джамел Херинг и Ламонт Роуч във Фресно.

Букър е на 38 години, като има 26 победи  и две загуби на професионалния ринг. През 2004 г., когато записва 19 поредни победи. Букър губи за пръв път от Джеймс Туни, след което е уличен в притежание на наркотици и намерение за разпространение на над 1 кг кокаин. Боксьорът получава 12-годишна присъда, която изтърпява от 2005 година до 2017г. Малко след това се завръща обратно на ринга, през 2018 г. и оттогава има баланс от четири победи и една загуба. Последният мач на Букър беше през юни, когато победи Дюли Аристилд с технически нокаут.

Според ESPN Букър не би трябвало да създаде особени проблеми на Пулев, който е официален претендент за световната титла на IBF и изчаква реванша между Анди Руис младши и Антъни Джошуа, след което се надява да получи мач с победителя.

А каква любопитна прогноза даде Пулев за реванша Джошуа - Руис вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички