"Кличко срещу Джошуа 2 е в сила - ще се видим на ринга"


"Кличко срещу Джошуа 2 е в сила - ще се видим на ринга"
Снимка: Gulliver/GettyImages

3177 0

"Обичам бокса. Обичам феновете, предизвикателствата и шансовете в живота. Кличко срещу Джошуа 2 е в сила. Ще се видим на ринга". Това съобщение и до ден днешен е в телефона на Владимир Кличко - текст, който той така и не е изпратил.

Украинската легенда в бокса е бил категоричен, че е искал да се изправи още веднъж срещу Антъни Джошуа - боксьорът, който успя да го нокаутира в 11-ия рунд в един изумителен двубой на стадион "Уембли". Но в крайна сметка избра да се оттегли от спорта и в момента смята, че това е било правилният избор.

"Това беше най-трудното решение в живота ми. Но съм толкова щастлив. Нямаше как да знам, че това е правилното решение в момента, в който го взех. Разбираш, че е правилно по-късно. За мен беше правилно. Може би беше нелогично, защото популярността ми нарастна, въпреки загубата. Но се отказах според моите условия - не нечии други", каза Кличко пред IB Times.

Всички специалисти бяха на мнение, че украинецът все още има сили в себе си, след като се превърна в първия боксьор, който праща Джошуа в нокдаун. Да, Антъни спечели битката, но Кличко винаги ще помни с добро както двубоя, така и съперника си.

"Надявам се да спечели всеки двубой, в който участва, защото колкото повече печели той, толкова по-добре изглеждам аз. Защото загубата ми ще е срещу най-добрия. И искам да се гордея с това.

"Дали бих върнал времето назад и да променя нещо? Ако го бях нокаутирал в 6-ия рунд, щях да спечеля титлите и това щеше да се отрази добре на егото ми. Щеше да е хубаво. Но не бих променил нищо", допълва Кличко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички