Има ли истина в твърденията, че Антъни Джошуа бяга от Дионтей Уайлдър?


Има ли истина в твърденията, че Антъни Джошуа бяга от Дионтей Уайлдър?
Снимка: Gulliver/GettyImages

3409 0

Така желаният от всички фенове на бокса сблъсък между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър изглежда няма да се осъществи скоро, тъй като до настоящия момент от лагера на британския хегемон не дават никакви индикации, че са готови да се споразумеят с промоутърите на американеца. Според повечето фенове, особено от САЩ, става въпрос за "страх", но истината е в други два фактора - популярност и пари.

Към настоящия момент Дионтей Уайлдър не е притегателна сила във Великобритания, въпреки че през миналата седмица смаза от бой Бърмейн Стивърн още в първия рунд, което веднага вдигна акциите му. Но дори това не го прави толкова привлекателен за британската публика. Това е една от причините Еди Хърн да се опитва да му уреди мач срещу Дилиън Уайт - за да се покаже в Лондон и, ако спечели с нокаут, чак тогава да се водят преговори за мач срещу Антъни Джошуа.

Идеята на Еди Хърн е потенциалният двубой между двамата да се превърне в толкова популярен сблъсък, колкото беше този между Владимир Кличко и Антъни Джошуа, но към настоящия момент това е невъзможно. Самият Уайлдър не е притегателна сила дори в САЩ, където мачовете му не влизат в "pay-per-view" програмата на големите телевизии (най-вече Showtime). Хитър промоутър като Еди Хърн е наясно с това и предпочита да мълчи по темата, поемайки ударите от лагера на Дионтей Уайлдър, че с Джошуа бягат от двубоя. По този начин вниманието към потенциален сблъсък става все по-високо и, в крайна сметка, ще настъпи момент, в който двамата ще се изправят на ринга. Въпросът е кога Уайлдър ще достигне желаната от Еди Хърн популярност - и във Великобритания, и в САЩ.

Другата причина е чисто финансова. Антъни Джошуа не го е страх от Дионтей Уайлдър, тъй като желанието му да притежава всички титли в тежка категория е искрено. Но Еди Хърн предпочита да пази своята "златна гъска". Това е най-ценният клиент на промоутъра и само от вечерта в Кардиф агенцията на Хърн изкара около 45 милиона долара. Подобна беше ситуацията и срещу Владимир Кличко. Благодарение на популярността на Джошуа, абсолютно всеки двубой на боксьора ще бъде разпродаван, независимо дали е в "O2" в Лондон, или някой от стадионите на Острова. Той напълни "Принсипалити Стейдиъм" срещу Кубрат Пулев (в последствие срещу Карлос Такам), въпреки че популярността на Кобрата извън пределите на България изобщо не е голяма.

Еди Хърн е наясно, че може да продължи да трупа състояние на гърба на Джошуа дори срещу посредствени съперници. По този начин, промоутърът може да "забавя" мачове срещу тежките съперници в тежка категория, докато не е абсолютно наложително те да се случат. Това ще стане и с Дионтей Уайлдър. Бъдете сигурни, че битка между двамата ще има. Но ще бъде според правилата, определени от влиятелния британски промоутър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички