Антъни Джошуа - Как 8 грама марихуана едва не разбиха на пух и прах мечтите му


Антъни Джошуа - Как 8 грама марихуана едва не разбиха на пух и прах мечтите му
Снимка: Getty Images/Guliver

33681 0

Антъни Джошуа - определян от мнозина за бъдеща легенда в тежката категория на бокса наравно с Мохамед Али и Майк Тайсън. Антъни Джошуа - Световен шампион в тежка категория. Антъни Джошуа - Олимпийски шампион от Лондон 2012 година. Антъни Джошуа - впечатляваща визитка от 20 мача, 20 победи и всичките с нокаут.

Няма спор, че талантът на "AJ" го изстреля високо и ще продължи да го прави в следващите му мачове. Една история от 2011 година обаче можеше да разбие на пух и прах мечтите на едно момче от Нигерия, което само на 12 години заминава за Англия, при това единствено с майка си.

През януари месец 2011 година Антъни Джошуа е арестуван за притежание на наркотици. Според полицията той е имал в сака си за тренировка 8 грама марихуана. След като е освободен следват тежки упреци от всички, които се грижат за 22-годишния тогава Джошуа.

"За мен тогава бе важно как изглеждам, какви дрехи нося, а също и момичетата. Просто не се движех в правилната компания", спомня си Джошуа. Година по-късно трудът му дава резултат и олимпийско злато се провисва върху мускулестото му тяло.

Йета Одусаня, майката на Антъни, разкрива с усмивка на уста, че и до днес се грижи за сина си, като му приготвя храна от в къщи, за да може синът ѝ да се храни здравословно докато е на тренировка.

"Спомням си един от треньорите на Антъни. Той каза, че един ден синът ми ще е световен шампион, а аз му отговорих "Как така, какво приказваш?". Не приех нещата сериозно докато синът ми не се класира на Олимпийските игри.

По принцип не харесвам мачовете му. Никой родител не иска да гледа как детето му отнася удари. Не е приятно, дори и да побеждава. Финалът на Олимпиадата не го гледах. Това бяха най-дългите девет минути в живота ми и през цялото време криех лицето си, за да не гледам. Когато чух на края, че обявиха неговото име и той спечели златния медал, започнах да подскачам от радост. Страхотен момент, в който бях много горда", спомня си Йета Одусаня.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички