Еди Хърн разби мечтите на феновете за мач между Кубрат Пулев и Джошуа през 2019


Еди Хърн разби мечтите на феновете за мач между Кубрат Пулев и Джошуа през 2019
Снимка: Getty Images/Guliver

2247 0

През есента най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев победи по точки Хюи Фюри на галавечерта в зала "Арена Армеец" в София. По този начин Кобрата се превърна в задължителен претендент за титлата на IBF, която в момента е притежание на Антъни Джошуа.

Промоутърът на британеца Еди Хърн разкри плановете за следващи мачове на AJ и по този начин разкри, че българинът не влиза в плановете на световния шампион в тежка категория. Приоритет за Джошуа в момента е мач през следващата година с Дионтей Уайлдър.

"Календарът на Антъни Джошуа зависи от това дали ще има мач с Дионтей Уайлдър. Ако няма мач с американеца, ще се насочим към Дилиън Уайт, а двамата ще излезнат на ринга през април. Уайт обаче първо трябва да победи Дерек Чисора на 22 декември. 

Вторият мач за годината е планиран да е срещу Олександър Усик. Той обаче първо трябва да натрупа малко опит в тежка категория и да изиграе няколко мача преди това. Не мога просто да го пусна срещу Джошуа. Попринцип Усик ще има по-големи шансове срещу по-тромавите боксьори, но евентуален мач с Джошуа ще бъде истинско зрелище и ще е много касов", споделя Хърн пред "Sky Sports".

Правилата на IBF обаче не се припокриват с думите на Еди Хърн. Кубрат Пулев се превърна в официален претендент за титлата в края на октомври, като шампионът има срок от една година, за да приеме да защитава пояса си срещу претендента.

КОБРАТА ИЗЛИЗА СРЕЩУ ДЖОШУА НА "УЕМБЛИ" ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички