След изявление на IBF стана ясно: Джошуа - Пулев по-скоро през 2020-а


След изявление на IBF стана ясно: Джошуа - Пулев по-скоро през 2020-а
Снимка: Gulliver/GettyImages

3418 0

Мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа през 2019 изглежда все по-малко вероятен. Това стана ясно, след като от IBF, чийто задължителен претендент за световната титла е българинът, обявиха, че няма да притискат британеца да защитава пояса си. Според организацията британецът първо трябва да мине през задължителната защита на титлата на WBO.

Говорител на IBF е уточнил пред talkSPORT, че ще уважат правото на другата федерация първа да организира мач за своята титла. За поясите на различните организации - WBA, IBF и WBO задължителните защити се правят на ротационен принцип. Тъй като Джошуа вече се би с Карлос Такам (за трофея на IBF) и Александър Поветкин (за този на WBA), наред действително е WBO. Както е известно, Джошуа щеше да се бие именно с Кобрата за пояса на IBF, но, за съжаление, контузията на рамото го извади от мача и така се стигна до двубоя с Такам през октомври 2017 г.

ШАНС ЗА КОБРАТА ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ ДЖОШУА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ НА "УЕМБЛИ"

WBO все още не е обявил своя задължителен претендент, но най-вероятно това ще бъде Дилиан Уайт, който е на върха в ранглистата.

В същото време обаче двубоите за обединяване на титли са с предимство спрямо задължителните защити, така че ако се стигне до договорка между Джошуа и шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, то именно това ще бъде двубоят на стадион "Уембли" през април. За целта първо американецът трябва да победи Тайсън Фюри на 1 декември, но пък ако британецът спечели, то става много вероятен сблъсък Фюри-Джошуа.

В последните две години Джошуа прави по два двубоя на година и едва ли ще промени това през 2019-а. На практика излиза, че мачовете му през следващата година би трябвало да бъдат обединителният и защитата на титлата на WBO, а битка с Кубрат Пулев става по-вероятен за първата половина на 2020-а година.

От лагера на българската звезда намекнаха, че е възможно подобно развитие още след успеха над Хюи Фюри в София. Те заявиха, че в такъв случай българинът ще направи няколко други мача. Самият Пулев обаче наскоро изрази увереност, че ще срещне Джошуа още догодина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички